Egy hónapig nem lesz kormányszóvivő? – RTL Klub Híradó

Egy hónapig bújtatják a sajtó elől a leendő kormányszóvivőt. Bár a kormány már hivatalosan is bejelentette Danks Emese távozását, Demcsák Zsuzsa csak április elején nyilatkozik majd. Az új szóvivő korábban modellként, majd újságíróként dolgozott több tévétársaságnál is.

Április 2-tól Demcsák Zsuzsa lesz a kormányszóvivő, igaz, a jelenlegi, Danks Emese már március 5-én leköszön. Az új szóvivő 28 éves közgazdász, másoddiplomás képzésen jogásznak tanul. Angolul, németül és olaszul beszél. Két gyermeke születése előtt modellként, újságíróként dolgozott, többek között a Magyar Televízió, a TV2 és az Echo TV munkatársaként.

Az RTL Klub híradója szerette volna megkérdezni Demcsák Zsuzsát is, de nem sikerült elérniük, a Miniszterelnöki Hivatalban pedig azt mondták: csak április 2-i munkába lépése előtt néhány nappal áll a nyilvánosság elé.

A Gyurcsány-kormány ideje alatt egyébként nem először fordul elő, hogy ismert televízióst kérnek fel kormányszóvivőnek. 2004-ben Batiz András kapta ezt a feladatot, aki László Boglárral együtt dolgozott kormányszóvivőként. Batizt a korábban az üzleti szférában tevékenykedő kommunikációs szakember, Danks Emese váltotta, míg László Boglár a kormányfő személyes szóvivője lett.

A Független Hírügynökség információi szerint most ő is távozik. Az apparátus is átalakul: a kormányzati kommunikációt a Gál J. Zoltán vezetésével újra létrejövő Miniszterelnöki Kabinet vezeti majd.