Egy hónap, huszonkét eset Miskolcon

Terepen a Zöldkommandó autója (képünk egy korábbi bejáráson készült)
Terepen a Zöldkommandó autója (képünk egy korábbi bejáráson készült) - © Fotó: ÉM
Miskolc – Már hazai nagyvárosok is érdeklődnek a Zöldkommandó működéséről.

Bő egy hónappal ezelőtt, augusztus másodikán kezdte meg működését a Zöldkommandó szolgálat Miskolcon. Ahogyan arról július végén az Észak is beszámolt, az új rendészeti szervezet a miskolci városháza, az önkormányzati rendészet, a rendőrség és a helyi hulladékgazdálkodó MiReHu Kft. együttműködésével jött létre. Céljuk az illegális hulladéklerakás elleni küzdelem hatékonyabbá tétele, az elkövetők következetes szankcionálása és nem utolsósorban a tevékenység felszámolása. Egy hónap alatt 22 esetet derítettek fel.

A megfigyelő szolgálatokat élő erővel és kamerával is működtetjük.” Szabó Máté

Kedvező adatok

Kíváncsiak voltunk arra, hogy milyen eredménnyel működött a Zöldkommandó létezésének első hónapjában. A polgármesteri hivatal sajtó­osztálya kedvező adatokkal szolgált: az indulástól eltelt időszakban ugyanis hat városrészben huszonkét esetben intézkedett a kommandó, a térfelügyeleti szolgálat felé negyvenhét esetben történt bejelentés. Kiemelték, ezeken a területeken az illegális szemétlerakók felszámolására az eljárás folyamatban van.

– A közös fellépés, a Miskolci Önkormányzati Rendészet, a MiReHu Kft. és a rendőrség hatáskörének együttes, egy időben történő érvényesítése, szakmai együttműködésének hatására mérhető elmozdulás tapasztalható az illegális szemétlerakásokkal kapcsolatban. A megfigyelő szolgálatokat élő erővel és kamerával is működtetjük, és a lakosság is folyamatosan, aktívan keresi a Zöldkommandót mind a MIÖR központi zöldszámán, mind pedig írásban – hangsúlyozta a városháza szóvivője.

Sőt – mint azt Szabó Máté hozzátette – a Zöldkommandó szolgálat sikerének híre Miskolcon kívülre is elért: létre­hozásáról és működéséről már más nagyváros is érdeklődött.

ÉM-TÁ


Útjára indult a zöldkommandó
Miskolc - Összefogással indult el az új típusú ellenőrzés az illegális hulladéklerakás visszaszorítására. A miskolci városháza, az önkormányzati rendészet, a rendőrség és a helyi hulladékgazdálkodó MiReHu Kft. együttműködésével új rendészeti egység alakult Miskolcon zöldkommandó néven, amely szer...

Zöldkommandó ellenőrzi a hulladéklerakást Miskolcon
Miskolc - Új rendészeti egység alakult Miskolcon a városháza, az önkormányzati rendészet, a rendőrség és a helyi hulladékgazdálkodó kft. együttműködésével, a "zöldkommandó" szerdától járőrözik a városban és végez szúrópróbaszerű ellenőrzéseket azokon a helyeken, ahol gyakori az illegális hulladékler...