Egy hónap alatt hat ingatlanba tört be Borsodban

Egy hónap alatt hat ingatlanba tört be Borsodban
© Illusztráció - zarcsere.hu
Hernádnémeti, Hernádkak, Miskolc – Előzetes letartóztatásba került a férfi, aki egy hónap alatt hat ­ingatlanba tört be.

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, aki olyan ingatlanokba ment be, ahol a lakók az ajtókat, kapukat nem zárták kulcsra.

Fűrész és kerékpár…

A gyanúsítás szerint a gyanúsított 2018. február 20-a és március 25-e között Hernádnémetiben és Hernádkakon található hétvégi házakba, garázsokba bement, majd az ingatlanokból többek között konyhai eszközöket, fűrészt, és kerékpárokat vitt magával. Legutóbb egy pékség udvarára surrant be az éjszakai órákban, ahol az éppen hűlni kitolt péksütemények közül 32 darab túrós táskát és 28 darab szalonnás kiflit vett el. A gyanúsítottal szemben hatrendbeli lopás vétsége miatt indult eljárás.

Indokolt az előzetes

A Miskolci Járásbíróság a bűncselekmény elkövetésének gyanúját megalapozottnak találta és szükségesnek látta a gyanúsított férfi előzetes letartóztatásának elrendelését is. A gyanúsított büntetett előéletű, a lopásokat felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, ezért tartani lehet attól, hogy újabb bűncselekményre vetemedne.

– SZB –