Egy híján egy tucat futballhuligán őrizetben

Encs – A ma reggel történt szurkolói rendbontások miatt az Encsi Rendőrkapitányság 11 garázdát vett bűnügyi őrizetbe. A bíróság az őrizetben lévő rendbontók ügyében – gyorsított eljárás eredményeként – várhatóan már csütörtökön dönt.

Mint ismertes, a mai Mihalovcén tartandó szlovákiai futball kupadöntőre a Pozsonyból Magyarországon keresztül utazó futballhuligánok reggel előbb az M30-as autópálya Hejőkeresztúri pihenőjében, majd a Forrói benzinkútnál randalíroztak.

A rendőrség a futballhuligánok megfékezésére nagy erőket vont össze, melynek következtében sikerült megakadályozni a komolyabb rendbontást. A bevezetett intézkedések eredményeként az Encsi Rendőrkapitányságra 111 főt állítottak elő.

Az elszámoltatások eredményeként a nyomozók 10 fő szlovák és 1 cseh állampolgárt gyanúsítottak meg csoportos garázdaság elkövetésével, akiknek a rendőrség egyúttal bűnügyi őrizetbe vételét rendelte el. A futballhuligánok ügyében folytatott eljárást az Encsi Rendőrkapitányság gyorsított eljárásban, bíróság elé állítással tervezi befejezni.

A csoportosan, kihívóan közösségellenes magatartást tanúsító garázdák mellett további 2 szlovák és 1 ukrán állampolgárral szemben róttak ki az intézkedő rendőrök helyszíni bírságot, külföldiek rendészetével kapcsolatos szabálysértés elkövetése miatt.

B.-A.-Z. MRFK Kommunikációs Iroda –


Szlovákok randalíroztak a hejőkeresztúri pihenőnél

eszak | 2010.05.11 11:16
Encs – Egy buszrakományra való Slovan Bratislava szurkolót tartóztattak fel a rendőrök Encsnél kedden reggel.ű

Külföldi futballszurkolókat állítottak elő Borsodban

boon | 2010.05.11 11:13
Encs – Egy kelet szlovákiai meccsre utazó futballhuligánok ma reggel előbb az M30-as autópálya Hejőkeresztúri pihenőjében, majd a Forrói benzinkútnál randalíroztak. A rendőrség az Encsi Rendőrkapitányságra 111 főt állított elő, a személyek soron kívüli elszámoltatása folyamatban van.