Egy hétig is tarthat, mire megtisztítják a Tiszát a szeméttől

Még legalább egy hétig tart, mire összegyűjtik a Tiszán sodródó összes hulladékot, amit a tavaszi zöldár hozott le a folyón. A kiskörei vízlépcsőnél torlódott fel a sokszáz tonnányi kommunális hulladék és uszadékfa a víz tetején. A szemét nagy részét a határon túlról hozta a víz, illegális hulladéklerakókból származik, mégis a magyar államnak kell fizetnie a takarítással járó több millió forintos költséget.

Markológép rakja a szemetet egy uszályra, majd onnan a partra. Ezután kézzel válogatják külön a fát a lakossági hulladéktól. A gallyakat, rönköket megkapják a helyiek tüzelõnek, a többi a szeméttelepre megy – mondta el Fejes Lõrinc, a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság szakaszmérnökség-vezetõje a Független Hírügynökségnek kedden.

A szakemberek úgy tapasztalják, évrõl évre nõ tavasszal a sodródó szemét mennyisége a folyón.

 0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s