Egy hétig is eltarthat, mire kiemelik a Bodrogon elsüllyedt hajót

Akt.:
Bodrogkisfalud, 2017. február 28. Elsüllyedt kotróhajó az áradó Bodrogban a bodrogkisfaludi rév közelében 2017. február 28-án. A Vulkán nevű hajó kiemelése egy hétig is eltarthat. Búvárok fogják megvizsgálni a hajótestet, hogy miként lehet majd daruval kiemelni. A kotróhajót idén már egyszer elöntötte az árvíz, akkor a teljes hajótest a víz alatt volt.
Bodrogkisfalud, 2017. február 28. Elsüllyedt kotróhajó az áradó Bodrogban a bodrogkisfaludi rév közelében 2017. február 28-án. A Vulkán nevű hajó kiemelése egy hétig is eltarthat. Búvárok fogják megvizsgálni a hajótestet, hogy miként lehet majd daruval kiemelni. A kotróhajót idén már egyszer elöntötte az árvíz, akkor a teljes hajótest a víz alatt volt. - © MTI Fotó: Balázs Attila
Bodrogkisfalud – Akár egy hétbe is beletelhet, mire ki tudják emelni a Bodrogkisfaludnál elsüllyedt kotróhajót a vízből. Búvárok vizsgálják majd, hogy hogyan lehet daruval kiemelni a hajótestet.

Amint arról korábban beszámoltunk, szombaton süllyedt el egy kotróhajó a bodrogkisfaludi rév közelében az áradó Bodrogban. A nádasba beragadt, Vulkán névre keresztelt kotróhajót idén már egyszer elöntötte az árvíz, akkor a teljes hajótest a víz alatt volt, és csak a magasabb részei és a fülke látszott ki. A vizet kiszivattyúzták, és valószínűleg ezután, a vontatási-kiszabadítási manőver közben süllyedhetett el hajó, de most végérvényesen – tájékoztatta korábban a Borsod Online-t olvasónk.

hajo2

A hajótestet hamarosan búvárok fogják megvizsgálni, hogy miként lehet majd azt daruval kiemelni. A kotróhajó kiemelése akár egy hetet is igénybe vehet.


Elsüllyedt egy hajó a Bodrogon

Bodrogkisfaludi olvasónk tájékoztatott bennünket arról, hogy egy nyíregyházi vállalkozás tulajdonában lévő kotróhajó elsüllyedt szombaton a Bodrogon.