Egy hétig bölcsődei gondozó lesz három képviselő

Egy hétig bölcsődei gondozó lesz három képviselő
Bölcsődei gondozónak áll két országgyűlési és egy önkormányzati képviselő az ország három településén egy hétre. A politikusok kipróbálják, mit jelent ez a munka a gyakorlatban és vajon meg lehet-e élni a fizetésből.

Bábi Gabriella, a Fidesz országgyűlési képviselője egy hétig a Pest megyei Gödön egy lakótelepi bölcsődében, Ertsey Katalin, az LMP parlamenti képviselője Budapest VIII. kerületében, míg Vörösmarty Attila, a Fidesz kecskeméti önkormányzati képviselője a városi bölcsődében dolgozik egy hétig. Mindhárman igent mondtak a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (BDDSZ) felhívására.

A politikusok hétfőn megkapták a hétre érvényes munkaszerződés és jelenléti ívet. Az első napon a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődében ismerkednek a szakma rejtelmeivel, majd keddtől a “saját” helyükön dolgoznak majd. A politikusok saját bőrükön tapasztalhatják meg, mit jelent egész nap guggolni, hajolgatni, egy csoportnyi kisgyereket gondozni-nevelni, és vajon megélne-e egy képviselő egy bölcsődei dolgozók közalkalmazotti bértábla alapján kiszámított fizetéséből- tájékoztatta a Független Hírügynökséget hétfőn a BDDSZ.

Bölcsődei gondozónak áll két országgyűlési és egy önkormányzati képviselő

Mindhárom vállalkozó szellemű képviselőnek van családja, de tisztában vannak azzal, hogy izgalmas pályára lépnek ezen a héten. Vörösmarty Attila háromgyermekes édesapaként elmondta: eddig kívülről ismerte a bölcsődék világát, de most itt az alkalom, hogy belülről is megismerje ennek a munkának a szépségeit és problémáit, éppen mielőtt a legkisebb fia is tagja lesz ennek a közösségnek. Ertsey Katalin számára a legfontosabb kérdés, hogy vajon mennyit érnek a társadalomnak azok, akikre először bízzuk rá a gyerekeinket. Azt eddig is tudtuk, hogy a kisgyermeknevelői fizetésből lehetetlen megélni, és ezen a héten azt is megtudjuk, hogy milyen kemény munkát végeznek a nevelők ezért a pénzért! – mondta. Bábi Gabriella pedig hozzátette, hogy 15 évesen vett részt az első bölcsődei szakmai gyakorlaton, és akkor még nem gondolta, hogy 30 év múlva döntéshozóként térhet vissza az egészségügyi-szociális alapellátás képviseletében.

A BDDSZ felhívását felkarolta a Divany.hu internetes portál Poronty rovata, ahol a politikusok naplót fognak vezetni, valamint videó- és képanyagok is elérhetőek lesznek.

– Független Hírügynökség –