Egy hegymászó megtalálta az eltűnt Steve Fossett holmijának egy részét

Egy hegymászó megtalálta az eltűnt Steve Fossett holmijának egy részét
Egy hegymászó Kalifornia keleti részén megtalálta a bő egy éve eltűnt milliomos kalandvágyó sportember, Steve Fossett néhány személyes holmiját – közölték szerdán az amerikai hatóságok.

A 63 éves korában eltűnt, többszörös repülő és vitorlázó rekorder több igazolványát és egy ruhadarabját is megtalálták, továbbá ezer dollárnyi készpénzt a Sierra Nevada hegység keleti oldalán fekvő Mammoth Lakes település közelében, egy cserjésben – mondta el a helyi rendőrfőnök a CNN hírtévének.

Fossett tavaly szeptember 3-án egy nevadai birtokról, egy egymotoros kisgéppel, kísérő nélkül emelkedett a levegőbe, hogy megfelelő terepet keressen következő kísérletéhez, a szárazföldön autóval valaha elért legnagyobb sebesség rekordjának megdöntéséhez.

A hatóságok annak idején hetekig kutattak szárazföldi egységekkel és repülőgépekkel a dúsgazdag veszélykereső nyomai után, de nem jártak sikerrel, nem akadtak az eltűnt gép roncsaira. A vizsgálatot ennek ellenére azzal zárták le, hogy halálos balesetben veszett oda Fossett. 2008 februárjában hivatalosan is halottnak nyilvánították.

A holmikat megtaláló hegymászót képviselő helyi ügyvéd szerint Fossett maradványait valószínűleg már nem fogják megtalálni. Mint elmondta, korábban több ízben előfordult, hogy a hegyvidéken szerencsétlenül járt emberek tetemét az ott élő nagyvadak, medvék vagy pumák megették. Mammoth Lakes település 2400 méteres magasságban fekszik a Sierra Nevada hegyvonulat keleti felén, a környéken 4000 méter magas csúcsok emelkednek.

Forrás: 5perc.hu

 További hírek a Nagyvilág kategóriából