Egy házasság története

Egy házasság története. Tisztelt olvasó! Kérem engedje meg,hogy néhány percet írásommal elraboljak az idejéből reménykedve,hogy a végén el tudom gondolkodtatni melyek azok a társadalmi alapnormák amiket magunkénak kell vallani,hogy emberségből megfeleljünk és tovább tudjuk adni utódjainknak. Jómagam 41 évesen villámcsapásként értem meg a szerelmet. Hittem ,hogy megtalálltam az “oldalbordám” másik felét , a fiatalok szerint […]

Egy házasság története.

Tisztelt olvasó! Kérem engedje meg,hogy néhány percet írásommal elraboljak az idejéből reménykedve,hogy a végén el tudom gondolkodtatni melyek azok a társadalmi alapnormák amiket magunkénak kell vallani,hogy emberségből megfeleljünk és tovább tudjuk adni utódjainknak.
Jómagam 41 évesen villámcsapásként értem meg a szerelmet. Hittem ,hogy megtalálltam az “oldalbordám” másik felét , a fiatalok szerint a nagy Ö-t. Házasságunk alatt csodálatos mindennnapokat éltünk át bár anyagi javakban sohasem duskáltunk. Hogy a család létfentartását biztosítani tudjam feleségem hozzájárulásával külföldön vállaltam munkát.
Nejem természete és racionalitása sohasem ébresztett bennem féltékenységet hiszen egymásnak tett fogadalmunk arrol szólt ,hogy a másikunk összetört szive már nem Ő-érte dobogna.A külföldi muka maghozta az anyagi biztonságot,de a 3honapi viszontlátás kikezte a biztos alapokon álló házasságunkat.Nejem havi 150 ezer forintos netto kp. apanázs és +100 ezer forint albérlet és rezsi kifizetése mellett mégis olyan munkát vállalt ahol saját identitását érvényesíteni tudta.Amikor itthon voltam nem tudott szabadságot kivenni, hivatkozva a sok sok munkára. Ingerültsége és fáradékonysága megmérgezte a mindennapokat. Valentin napi sms-ben igérte,hogy mennyire szeret és rendeződik munkahelyi konfliktusa tavaszra,bízva abban ,hogy májusra megigértem az Ö kiutazását és munkavállalását egy anyagilag biztonságosabb és kiszámíthatóbb országba.Ez év április végén minden engedéllyel és reménnyel jöttem haza és szembesültem azzal a ténnyel,hogy szeretett nejem összeköltözött más férfival. Nem vallotta be több hónapos kapcsolatát,hogy továbbra is hozzáférhessen a bankszámlámhoz.Keresem a hibáimat de nehezen tudom feledni szerelmemet. Ki kell kíálltanom magamból a fájdalmamat mert elenyészt teljesen. A környezetünk a mai napig immunis,eltüntek az emberekből az empátia képességei és azok az alapvető emberi normák amik családi életünk szent és sérthetettlennek hit alapjai voltak.
Tisztelettel Sz.S.

Címkék:


A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .