Egy havi jutalmat ígér az MVK vezér, ha sikerül a 2016-os terv

Az MVK-osok a múlt heti demonstráción társukért is sepregettek Miskolcon
Az MVK-osok a múlt heti demonstráción társukért is sepregettek Miskolcon - © Fotó: Kozma István
Miskolc – “Köztudomású, hogy miközben olyan nagy közlekedési vállalatok, mint a MÁV vagy BKV maximum fél százalékos „béremelést” ajánlottak fel, addig minálunk az elmúlt időszakban adott 3-5%-os béremelés és év végi jutalom éves szinten 115 millió forintot jelentett a dolgozóknak” – olvasható Singlár Zsolt, MVK Zrt. vezérigazgató közleményében.

Éppen ezért, ezt a mostani alkalmat ragadom meg arra, hogy új bejelentést tegyek. Amennyiben vállalatunk a 2016-ra vonatkozó terveit tejesíteni tudja, valamennyi dolgozónk egy havi bérnek megfelelő jutalomban részesül decemberben. Ez az egy havi bérnek megfelelő jutalom duplája a tavalyinak, és az adott évre egy főre számolva 8,3%-os jövedelememelkedést jelent.

Az egy havi jutalom azonban csak kollektív alapon adható, mindezt a szakszervezeteknek is el kellene fogadniuk.

Amennyiben ezzel együtt sincs megállapodás, döntési helyzethez érkezünk. Nem marad más megoldás, minthogy a vállalat a sztrájkügyet lezártnak tekintse. Nem is tehetünk másképp, hiszen a több mint 120 napja fennálló sztrájkfenyegetés csak arra volt jó, hogy cégünknek üzleti és erkölcsi károkat okozzon.

Singlár Zsolt, MVK Zrt. vezérigazgató

Miskolc, 2016. február 8.


Társukért is sepregettek Miskolcon

Miskolc – Én is buszvezető vagyok! – kiáltotta az egyik felszólaló az MVK előtti tüntetésen szerdán.

MVK: Öntsünk tiszta vizet a pohárba! Ki akar itt egyáltalán sztrájkolni?

Miskolc – „118 napja fenyegetőznek sztrájkkal az MVK szakszervezetek, ideje lenne, ha végre színt vallanának” – kezdi szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményét az MVK Zrt. vezetősége.

Célegyenesben az MVK-sztrájk?

Miskolc – Sajnos lesz sztrájk, bár jobb lenne, ha nem lenne rá szükség – mondta Zelenka László, a Miskolci Autóbusz- és Villamosvezetők Érdekvédelmi Szervezetének elnöke.

hirdetés


hirdet�s