Egy halott az amerikai templomi lövöldözésben

Egy ember meghalt és többen megsebesültek az amerikai Tennessee államban, miután egy puskával felfegyverzett férfi vaktában lövöldözni kezdett egy templomban – közölte egy helyi televíziós adó. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a negyvenes éveiben járó, hosszú, szőke hajú férfi miért nyitott tüzet a hívőkre a vasárnapi istentiszteleten.

“Csak egy újabb őrült, vaktában történt templomi lövöldözés” – fejezte ki véleményét az ámokfutót lefegyverező egyik hívő a WBIR TV-nek nyilatkozva. A támadó a televíziós adó információi szerint nagyjából 13 lövést adott le sörétes puskájával az Unitárius Egyház Knoxville-i templomában, mire a gyülekezet három tagjának sikerült lefegyvereznie, és a rendőrség megérkezéséig fogva tartania.

A támadásban heten sérültek meg, közülük hatan a lövésektől. A meglőtt emberek közül az egyik később belehalt sebesülésébe, és az öt másik sebesült is kritikus állapotban van.

A válogatás nélkül lövöldöző támadó megérkezésekor egy gyerekkórus a szentély előtt egy musicalből adott elő részleteket, de a közülük közül senki sem sérült meg.