Egy győzelemre a klubcsúcstól a DVTK

Egy győzelemre a klubcsúcstól a DVTK
Miskolc – Újabb Győr elleni sikerrel történelme legjobb idényét produkálhatja a Diósgyőr.


A női kosárlabda NB I 2015/16-os évadjának rájátszásában, az elődöntő két nyert meccsig tartó párharcában szerdán 18.00-tól CMB CARGO UNI Győr – Aluinvent-DVTK mérkőzést rendeznek a Rába-parti városban. Ez lesz a felek második meccse a döntőbe jutásért, és mivel a szombati miskolci összecsapást – amely magas színvonalú, élvezetes csatát hozott – a piros-fehérek nyerték 82-73-ra, így amennyiben most is diósgyőri győzelem születik, véget ér a párharc (ha viszont a Győr nyer, akkor ezen a héten szombaton 18.30-tól a miskolci városi sportcsarnokban döntenek a fináléba kerülésről a csapatok).

Harci szellemről

Így vagy úgy, de az biztos, hogy az Aluinvent-DVTK egy győzelemre van attól, hogy a diósgyőri női kosárlabda hét évtizede íródó történelmének eddigi legjobb évadját produkálja. Ugyanis a csúcsot jelenleg az 1993/94-es évad jelenti, amikor a Magyar Kupa-győzelem mellett a második helyen végzett, vagyis ezüstérmes lett a csapat az élvonalbeli bajnokságban. Az idén a Magyar Kupa-elsőség már zsákban van, és ha a Győr ellen sikerül nyerni egy meccset, akkor legrosszabb esetben is a második lesz a piros-fehér gárda az NB I-ben, és ezzel az idényük annyival lesz jobb a 22 évvel ezelőttinél, hogy akkor a nemzetközi porondon nem jutottak ilyen messzire. Most ugyanis a második számú klubsorozatban negyeddöntőt játszottak, míg az 1993/94-es évadban – az akkor a legjobbakat tömörítő sorozat mögötti – Ronchetti Kupában a nyolcaddöntőt jelentő csoportselejtező volt a végállomás.

A DVTK küszöbön álló sikerének értékét növeli, hogy mindezt „csonka csapattal” érhetik el, ugyanis az idény hajrájában, a rájátszás első körében, a Szekszárd elleni negyeddöntőben két alapemberüket is elvesztették, centerposzton jelentős űr keletkezett Brewer és Horti kiesésével, akik egyaránt több hónapot kénytelenek kihagyni. Persze ettől az Aluinvent-DVTK még DVTK maradt, a sérültek nélkül is nagy harci szellemről tettek tanúbizonyságot a bevethető játékosok a Győr elleni első meccsen, példának okáért szombaton Likhtarovich és Jovanovic is extra teljesítményt nyújtott, de Czank, Szécsi és Hodges játékára sem lehetett panasz, valamint Rasheed, Horváth B., Szabó P. és Bálint is kivette a részét a győzelemből.

A szezon után

És most is erre a 9 játékosra vár a feladat, hogy valahogy elérje, kivívja a győzelmet, és beírja magát a diósgyőri kosárlabda-történelembe.

– Nem volt erről ilyen mértékű információm, azt tudtam, hogy 22 éve nyert legutóbb kupát a csapat, és hogy akkor bajnoki ezüstöt szerzett, de hogy ez lehet a klub történelmének legjobb idénye, most hallom először – válaszolta Miguel de Jesús López Alonso, az Aluinvent-DVTK szakmai igazgatója arra a kérdésre, hogy mit szól ahhoz, hogy a mostani lehet a Diósgyőr legeredményesebb csapata. – Természetesen büszkék vagyunk erre, az eddig elért eredményeinkre, de erről inkább a szezon után lenne érdemes beszélni, akkor van ideje, hogy értékeljük az évadot, annál is inkább, mert még nagy téttel bíró meccsek várnak ránk itt az érmekért zajló harcban. Most az a célunk, hogy egy győzelemmel bebiztosítsuk az érmünket, erre készültünk az elmúlt napokban.

Azt is megkérdeztük a spanyol szakembertől, hogy mivel lehetett, illetve mivel lehet nyerni a Győr elleni első, illetve másik meccsen.

– Az volt a kulcsa a szombati bajnokinak és az lesz a szerdainak is, hogy kontroll alatt tartsuk a mérkőzést. A lepattanószerzésért vívott harcban mi kerekedjünk felül, a védőben mindenképpen, de a támadóban is a lehető legtöbbet szedjük össze, hogy védekezésben az elzárás-­leválás játékában a lehető legkevesebb hibát kövessük el, hogy a meccs egészében nagy tempót diktáljunk, mert ezek eredményezhetnek győzelmet – válaszolta Miguel de Jesús López Alonso, aki arra a kérdésre, hogy lehet-e, kell-e valami mást játszani a mostani a meccsen, mint a legutóbbin, így felelt: – Most inkább az apróbb részletek tökélesítésére kell fordítani az időt, sem mint új elemek elsajátítására. Az elsődleges cél a csapat játékát illetően az, hogy minden és mindenki a helyén legyen, amit tudunk, amire képesek vagyunk, annak a maximumát hozzuk ki magunkból.

– Berecz Csaba –


Győri éjszaka

Az Aluinvent-DVTK már a keddi éjszakát is Győrben töltötte, hogy az utazás fáradalmait ne a meccs napján kelljen elviselniük a játékosoknak, így a mérkőzés előtti utolsó edzést a nyugat-dunántúli városban tartotta meg Miguel de Jesús López Alonso szakmai igazgató kedden este.

hirdetés
hirdet�s