Egy győzelem hiányzott az olimpiai kvótához

Akt.:
Egy győzelem hiányzott az olimpiai kvótához
Miskolc, Isztambul – Nem sikerült riói kvótát szereznie Deák-Bárdos Mihálynak a birkózók utolsó olimpia kvalifikációs versenyén.

Az ötszörös világbajnoki ezüstérmes, 41 éves magyar birkózó Deák-Bárdos Mihály – aki legutóbb a 2013-as budapesti vb-n szerepelt nagy világversenyen, és most Lám Bálint sérülése miatt jutott szerephez – a litván Mantas Knystautas ellen kezdett az isztambuli olimpiai kvalifikációs versenyen, a kötöttfogásúak 130 kilogrammos súlycsoportjában.

Ellenfele tanácstalanul tusakodott vele hat percig akcióra teljesen esélytelenül, a miskolci sportember végig irányította a meccset, és ugyan akciót ő sem tudott csinálni, viszont riválisa intésével 1-0-ra nyert. Következett a japán Sonota Arata, aki ellen már a 16. másodpercben fejsérülést szenvedett, és ezt követően még két alkalommal szorult ápolásra, utoljára ellenfelével együtt, akit végül nagy csatában 3-2-re győzött le.

Az olimpiai kvótáért a grúz Iakobi Kajaiával csapott össze a magyar sportoló. Azonban a mérkőzés egyoldalú volt, előbb az azeri kitolta Deák-Bárdos Mihályt a szőnyegről, amiért egy pontot kapott, majd négyszer megpörgette magyar ellenfelét, amikor annak szűk két perc elteltével térdelőhelyzetbe kellett lemennie. Így a döntőbe a grúz birkózó 9-0-s technikai tussal jutott be.

Deák-Bárdos Mihály búcsújával eldőlt, hogy kötöttfogásban a hat súlycsoportból négyben lesz magyar induló a nyári játékokon. A nap során korábban Módos Péter próbálkozott kvótaszerzéssel az 59 kilogrammos kategóriában, de neki sem sikerült.

– ÉM –


Akik kvótát szereztek

Birkózásban eddig Bácsi Péter (75 kg), Lőrincz Tamás (66 kg), Lőrincz Viktor (85 kg) és Varga Ádám (98 kg) szerzett riói olimpiai kvótát kötöttfogásban. A nőknél Németh Zsanettnek (75 kg) és Sastin Mariannának (63 kg), szabadfogásban pedig Veréb Istvánnak (86 kg) és Ligeti Dánielnek (125 kg) sikerült ugyanez.
hirdetés


hirdet�s