Egy francia apáca szerint II. János Pál pápa gyógyította őt ki a Parkinson-kórból

Egy francia apáca pénteken sajtóértekezleten közölte, hogy II. János Pál pápa gyógyította őt ki a Parkinson-kórjából. “Meggyógyultam, és ezt Isten tette II. János Pálon keresztül” – mondta szélesen mosolyogva Marie-Simon-Pierre nővér kamerák sorfala előtt a dél-franciaországi Aix-en-Provence-ban (ekszanprovansz).

A 46 éves nővér tanúvallomása kulcsfontosságú lehet II. János Pál pápa boldoggá avatásában, minthogy csak olyan személyt lehet boldoggá avatni, aki legalább egy bizonyított csodát tett. A nővér most jelent meg először sajtóértekezleten, amióta a Vatikán bejelentette, hogy tanúvallomást tett csodás gyógyulásáról.

Marie-Simon-Pierre nővér 2002-től szenvedett Parkinson-kórban. Állandó kézremegése miatt már nem tudott olvashatóan írni sem. Tanúvallomása szerint 2005 áprilisában – miután imádkozott a pápához – hirtelen meggyőgyult, pedig akkor már hónapok óta még kézbe venni sem tudta a tollat. “II. János Pál gyógyított meg” – jelentette ki a nővér.

II. János Pál 2005. április 2-án halt meg.

A nővér Rómába utazik, ahol részt vesz a II. János Pál boldoggá avatásával kapcsolatos eljárásban. Hétfőn ott lesz II. János Pál halálának második évfordulója alkalmából rendezendő ünnepi ceremónián.