Egy földútra csalta, majd kirabolta áldozatát

Illusztráció
Illusztráció
Szikszó – Segítséget színlelve rabolt. Javítóintézeti nevelésre ítélték.

A Szikszói Járásbíróság szeptember 10-én első fokon ítéletet hozott annak a fiatalkorú vádlottnak az ügyében, aki 2017. május 20-án segítséget színlelve rabolt ki egy eltévedt férfit Hernádkércsen.

Többször megütötte

A sértett férfi rossz buszra szállt fel, ezért a következő megállónál Felsődobszán leszállt és elindult gyalogosan.

A vádlott fiatal látta, hogy a sértett eltévedt és felajánlotta a segítségét. Együtt elmentek Hernádkércsre, majd a falu után a hídnál a földútra csalta a férfit, ahol több alkalommal ököllel megütötte, aki elesett. A vádlott ezután átkutatta a táskáját és elvette a benne levő pénzt, egy bicskát és egy mobiltelefont.

A bíróság a fiatalkorút rablás bűntette miatt 4 év javítóintézeti nevelésre ítélte. Enyhítő körülmény volt, hogy a vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte, megbánta és bocsánatot kért a sértettől. Súlyosító körülményként értékelte azonban, hogy ittas állapotban követte el a cselekményt.

A vádlott és védője tudomásul vették a bíróság ítéletét, az ügyészség három nap gondolkodási időt tartott fenn.

ÉM


A Hernád partján támadt rá egy eltévedt férfira a fiatalkorú felsődobszai rabló
Encs, Felsődobsza, Hernádkércs, Szikszó - A rendőrök rövid idő alatt azonosították, majd elfogták azt a fiatalkorú fiút, aki a Hernád folyó partján rátámadt egy eltévedt férfira. Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást az Encsi Rendőrkapitányság Szikszói Re...