Egy fiatalember életébe került a rendőr felelőtlensége Tardonán

Akt.:
Kazincbarcika, Miskolc, Tardona – A Miskolci Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a fiatal rendőrrel szemben, aki még tavaly júliusban motorkerékpárja vezetését az ittas állapotban lévő unokatestvérének engedte át, aki egy kanyarban kisodródva villanyoszlopnak hajtott és életét vesztette Tardonán.

A szolgálaton kívüli rendőr őrmester 2014. július 12-én késő este tardonai lakásáról már eleve ittas állapotban indult el crossmotorjával a településen lakó egyik ismerőséhez, akinél aznap baráti összejövetelt tartottak. A rendezvényen a rendőr ismerősei, illetve 21 éves unokatestvére társaságában tovább italozott, majd motorkerékpárját az ingatlanról kitolta a közútra, beindította és az egyébként egy személy szállítására alkalmas jármű ülésén hátracsúszva annak vezetését átengedte az általa tudottan ittas állapotban lévő unokatestvérének. Miután a biztonságos közúti közlekedésre több szempontból is alkalmatlan motorkerékpárral bukósisak használata nélkül elindultak, a sebesség nem megfelelő megválasztása miatt az úttestről lesodródtak és beton villanyoszlopnak ütköztek.

A motorkerékpárt vezető fiatalember olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, míg a rendőrt a mentők súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A Miskolci Nyomozó Ügyészség a rendőrt halált okozó járművezetés tiltott átengedésének bűntettével és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja és vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a Kazincbarcikai Járásbíróságnak.

ÉM-SZB


Rendőr adta kölcsön a gyilkos motort

Miskolc – A motor vezetője meghalt, a tulajdonosa – egy rendőr – élet és halál között lebeg. tovább »

hirdetés


hirdet�s