Egy fiatal nő mobilját vette el Miskolcon

A nyílt utcán fenyegette meg - illusztráció
A nyílt utcán fenyegette meg - illusztráció - © Forrás:Lifewire
Miskolc – „Ha nem adod ide nekem a telefont, beverem a fejed” – hangzott a fenyegetés.

A bíróság ügyészi indítványra előzetes letartóztatásba helyezte azt a férfit, aki – mint írtuk – szeptember 3-án a kora esti órákban Miskolcon a nyílt utcán felszólította egy éppen arra járó fiatal nőt, hogy adja neki mobiltelefonját. Meg is fenyegette: „ha nem adod ide nekem a telefont, beverem a fejed…” Hogy nyomatékot adjon követelésének, jobb kezét ökölbe szorította és a nő fejéhez emelte. A fenyegetés hatására a megtámadott fiatal nő átadta 30 ezer forint értékű készülékét.

Útonálló módon tette

A bíróság az előzetes letartóztatást a gyanúsított szökésének, elrejtőzésének veszélye miatt rendelte el, mivel a rabló különös visszaesőként, a nyílt utcán, útonálló módon követte el cselekményét. A bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető az is, hogy szabadlábon hagyása esetén a tanúkat befolyásolná és veszélyeztetné az eljárás eredményességét. A bíróság reálisnak tartja a bűnismétlés veszélyét is, ugyanis az eddigi adatok arra utalnak, hogy részben bűncselekmények elkövetéséből tartja fenn magát a gyanúsított.

– ÉM-SZB –


Illusztráció
Ózd - „Nagyon megbánod, ha nem adod ide a telefont…” – hangzott a fenyegetés. Hétfőn tartja az első tárgyalást az Ózdi Járásbíróság azoknak a fiatalkorúaknak az ügyében, akik az iskolaudvaron erőszakkal kísérelték meg egy kiskorú társuktól elvenni a mobiltelefonját. A vádirat szerint úgy történt ...