Egy estére tizenegy lány

Egy estére tizenegy lány
A Nyíregyházi Rendőrkapitányság tiltott kéjelgés elleni akciót szervezett a megyeszékhelyen kedden éjszaka. Értesülésünk szerint tizenegy hölgyet állítottak elő, közülük hetet vettek őrizetbe.

A megyeszékhely ismert környékeit kellett átfésülnie a több rendőrből álló csapatnak. Az eligazítás nagy részét egymás között beszélték meg a rendőrök Ferenc Róbert százados irányítása mellett.

Az Arany János utca, Móricz Zsigmond utca, Tiszavasvári út, Orosi út környékét esténként az októberi időben szokatlanul lenge ruhás lányok lepik el. Az erre lakók bejelentési alapján időről időre fellépnek a tiltott kéjelgéssel gyanúsítható lányok ellen. Általában elég, ha feltűnnek a járőrök, de ez egy idő után már nem elég hatásos, visszatérnek a főúttól, egyházi, oktatási intézménytől, illetve külföldi képviselettől számított túl közeli területekre.

A megismert körzetben több járőröző rendőrautóban civil ruhás nyomozók voltak, és a tiltott kéjelgésen ért lányokat előállították. A keddi akcióban tizenegy lányra várt üzlet helyett eljárás, közülük hetet vehettek őrizetbe a fennálló szabályok értelmében.

A most lezajlott akciót követi még néhány, mert azt tapasztalták, hogy elsősorban a MÁV állomás környékéről a megfigyelő kamerák látóteréből tűntek el gyorsan a hölgyek, de egy idő után visszatértek a nem látható, ismertebb területekre. Az előállított lányokra bírósági eljárás vár, tiltott kéjelgés alapos gyanúja miatt.

Általában pénzbüntetést kapnak, de a visszaesők, illetve azok, akik többször sem fizették meg a büntetést, elzárást is kaphatnak.

Feltehetően a figyelem elterelése volt a célja annak a gépkocsi feltörésnek, ami a Vécsey utcában történt. A parkoló autó ablakát betörte valaki, de az utastérben maradt táskát nem vették ki. Lehet, hogy azt gondolta valaki, ha így ad munkát a rendőröknek, felhagynak az akció folytatásával. Nem volt sikeres elterelés.

Egy idő után az is feltűnt, hogy a lányok eltűntek az utak mellől, nyilván az első néhány előállítás után egymást értesítették az akcióról. Egy lányka, aki alig látszott nagykorúnak, kérdésünkre elmondta a tarifáit, amik a korábbi adatok szerint jócskán megemelkedtek, egy órára 13 ezer forintot kért, két órára kisebb engedménnyel 25 ezerbe került volna a „gyönyör”.

További érdeklődésre ingyenes árubemutatót is tartott. Természetesen nem vettük igénybe, neki vélhetően inkább a házi feladatát kellett volna írnia.

Most a prostik fizetnek

Szerdán a Városi Bíróság az eljárás alá vont személyek ügyében ítéletet hirdetett, és úgy értesültünk, két hölgyet elzárásra ítéltek, a többiek 30-30 ezer forintos pénzbüntetésben részesültek.

– Pusztai Sándor –