Egy ellenőrzés során ötszáz hamis márkajelzésű kulcstartót foglaltak le Szombathelyen

Egy razzia során félezer, valószínűleg hamisított márkajelzéssel ellátott kulcstartót foglaltak le a vám- és pénzügyőrség munkatársai vasárnap Szombathelyen. A közbiztonsági akciót a helyi közterület-felügyelet szervezte több hatóssággal összefogva, hogy az ünnepek közeledtével leellenőrizzék a vásárokat. Az akció során a hatóságok összesen körülbelül egymillió forint bírságot szabtak ki – nyilatkozta vasárnap a Független Hírügynökségnek Varsányi Péter, a Szombathelyi Közterület-felügyelet igazgatója.

Az ellenőrzésen a közterület-felügyelet, a Készenléti Rendőrség, a vám- és pénzügyőrség, az APEH, a fogyasztóvédelem és az ÁNTSZ munkatársai vettek részt, összesen körülbelül negyvenen. A hatóságok a helyi Vásárcsarnokban és a Fő téren megrendezett adventi vásáron ellenőriztek.

A razzia során bukkantak arra az ötszáz kulcstartóra is, amelyekbe autómárkák és focicsapatok nevét gravírozták. Mivel a vám- és pénzügyőrség munkatársai a tárgyakat hamisítványnak vélték, lefoglalták azokat. A kulcstartókat szakértő fogja megvizsgálni, hogy valóban hamisak-e és hogy mennyit érnek. Amennyiben összesen több mint százezer forint az értékük, az árusokat büntetőeljárás keretében fogják felelősségre vonni az igazgató szerint.

Az ellenőrzés során a hatóságok összesen körülbelül egymillió forint bírságot szabtak ki, a többi között elmulasztott nyugtaadás, kisebb közlekedési szabálysértések és illegális árusítás miatt, mondta Varsányi Péter.