Egy égő hajó kínai legénységét mentette ki a japán parti őrség

Peking, 2012. október 21., vasárnap (MTI) – Kigyulladt egy halászati hűtőhajó a japán Okinava-szigetek közelében, a japán parti őrség kimentette a kínai legénységet, Peking mentőhajót küldött a helyszínre – jelentette vasárnap a kínai állami média.

Az esetet szombaton éjszaka jelentették a tajvani hatóságok Japánnak, amikor felfedezték, hogy a csaknem 13 ezer tonnás, 144 méter hosszú, Mingyang nevű szállítóhajó lángokban áll. A japán parti őrség hajókat és repülőt küldött az Okinavától körülbelül 150 kilométerre délkeletre lévő helyszínre.

A hajó Saint Vincent és a Grenadine-szigetek zászlaja alatt haladt. Mérnöke a tűz előtt robbanást hallott a főgépház irányából. A 64 fős bajba jutott kínai legénységet vasárnap a hajnali órákra sikerült kimenteni. Hárman könnyebb sérüléseket szenvedtek.
Kína mentőhajót küldött, amely helyi idő szerint hétfőn a reggeli órákban éri el a Mingyangot.
Kína és Japán között az elmúlt hónapokban a kelet-kínai-tengeri területi vita elmérgesedése miatt rendkívül feszültté vált a viszony, Peking azóta is rendszeres járőrözést folytat a kérdéses szigetcsoport szomszédságában.További hírek a Nagyvilág kategóriából