Egy edzői karrier sem vezet folyamatosan csupán felfelé

Benczés Miklós (középen) elköszönt Mezőkövesdtől
Benczés Miklós (középen) elköszönt Mezőkövesdtől - © Fotó: ÉM-archív
Mezőkövesd – Benczés Miklós vasárnap délután felajánlotta lemondását, hétfőn Tóth László lett az „örököse”.

A Mezőkövesd Zsóry FC – Budaörsi SC NB II-es összecsapás után a hazaiak vezetőedzője a televízió nyilvánossága előtt közölte szándékát. A másodosztályú labdarúgó csapatot működtető Mezőkövesd Zsóry FC Kft.-t tulajdonló klub hétfőn rövid közleményt adott ki: „A Mezőkövesd Zsóry elnöksége a mai napon elfogadta Benczés Miklós vezetőedző lemondását. A klubnál elvégzett munkáját megköszönjük és edzői tevékenységéhez további sok sikert kívánunk! Az elnökség a vezetőedzői teendőkkel ideiglenesen Tóth László szakmai igazgatót bízta meg.”

Voltak előzményei

– Szó sincs arról, hogy indulatból mondtam le – tudatta Benczés Miklós. – Ennek már voltak előzményei, hiszen hazai környezetben a harmadik meccsünket veszítettük el. A vasárnapi összecsapást egyébként, s ezt utólag mondom, nem is szabad lett volna lejátszani, ez a kilencven perc ugyanis láthatatlanként vonul a sportág és az én történetembe is. Főnökeimet, akikkel az összecsapás után és másnapján is sokat beszélgettem, meglepte a bejelentésem. Azt készséggel elismerem, hogy ez manapság nem szokványos, ebben hibáztam is, hiszen először az elnökhöz kellett volna felmennem, de a történtek megváltoztathatatlanok. A pályáról lefelé jövet természetesen az öltözőben megismételtem azt, amit a riporternek soroltam, hiszen a fiúk nem láthatták az élő közvetítést. Nagyon sajnálom, hogy egy ilyen ködbe veszett meccs befolyásolja a karrieremet, de hozzáteszem, hogy egy edzői pályafutás sem vezet folyamatosan csak felfelé. Az ív most az én esetemben megtört, viszont nincs ebben semmi, ehhez hasonlók történtek már az enyémnél lényegesen nagyobb trénerekkel is.

A lemondott szakvezető nem kívánt reagálni arra a felvetésünkre, mely szerint úgy tűnik, hogy Mezőkövesden csak a klubvezetés akarja az NB I-et, a játékosok nem, miként azt is válasz nélkül hagyta, hogy – a sorra-rendre megbukott elődei okán – nem volt-e kockázatos döntés a matyóvárosba szerződnie.

Jövője ismeretlen

– Nekem nagyon kedves marad a volt csapatom, amelynek sok sikert kívánok – folytatta Benczés Miklós. – Ráadásul a gárda helyzete egyáltalán nem tragikus, hiszen lőtávolon belül van a feljutó helytől. Ráadásul most a válogatott szereplése miatt bajnoki szünet következik, van idő a sorok rendezésére. Azt még nem tudom, hogy mihez kezdek, hol folytatom, mit csinálok. Nem készültem erre a forgatókönyvre, így alakult, ezt hozta az élet.

Megkerestük Hagyacki József, a Mezőkövesd Zsóry FC Kft. ügyvezető igazgatóját is, aki a házuk táján kialakult helyzetet így kommentálta:

– Váratlanul ért minket Benczés Miklós azon bejelentése, mely szerint felajánlja lemondását. Ezt elfogadtuk, vagyis pontot tettünk a mondat végére. Arra nem tudok válaszolni, hogy kit és mikor kérünk fel a vezetőedzői tisztségre, ezt ugyanis meg kell beszélnünk. Döntésünkig Tóth László látja el az NB II-es csapat melletti szakmai feladatokat.

– Kolodzey Tamás –


Idén az ötödik

Vezetőedzők Mezőkövesden, az utóbbi időkben

  • 2015. november 9. – ?????.: Tóth László
  • 2015. június 4. – 2015. november 9.: Benczés Miklós
  • 2015. május 19. – 2015. május 31.: Varga Attila
  • 2015. március 24. – 2015. május 18.: Lucsánszky Tamás
  • 2014. május 5. – 2015. március 21.: Tóth László
  • 2012. március 21. – 2014. május 5.: Véber György
  • 2011. október 7. – 2012. március 21.: Szabados György
  • 2008. április 2. – 2011. október 4.: Huszák Géza
hirdetés


hirdet�s