Egy dunaszerdahelyi diáklány lett a reneszánsz-tárlat kétszázezredik látogatója

A 15 éves Bodnár Zsófia lett a Botticellitõl Tizianóig címû tárlat kétszázezredik látogatója. A dunaszerdahelyi, de Budapesten tanuló diáklányt Hiller István oktatási és kulturális miniszter, valamint Baán László, az intézmény fõigazgatója köszöntötte a Szépmûvészeti Múzeumban. A gimnazista lány ajándékként egy kétnapos római utat is kapott- mondta a Független Hírügynökségnek Baán László.

A Botticellitõl Tizianóig címû kiállítás október végén nyílt, és február 14-ig lehet megnézni. Baán László elmondta, hogy a nagy érdeklõdés miatt a héten több napon is a szokásosnál tovább tartanak nyitva: csütörtökön este tíz óráig, pénteken este hét óráig, szombaton pedig éjfélig várják az érdeklõdõket.

A fõigazgató szerint a reneszénsz-tárlat látogatóinak száma összességében eléri majd a 220-225 ezer fõt. Ezzel pedig a Botticellitõl Tizianóig címû kiállítás lesz a Szépmûvészeti harmadik leglátogatottabb tárlata. A Van Gogh kiállítás áll a rangsor élén 483 ezer érdeklõdõvel, és a Monet-tárlat a második 250 ezer vendéggel.

Az itáliai reneszánsz eddigi legátfogóbb hazai kiállításán több mint ötven múzeumból csaknem százharminc festményt lehet megnézni. Több mint nyolcvan festõ, többek között Botticelli, Leonardo, Raffaello, Giorgione, Tiziano, Veronese és Tintoretto munkáit állították ki.