Egy csepp retro: Ilyen volt Lillafüred az 1930-as években

Akt.:
Ilyen volt Lillafüred az 1930-as években
Ilyen volt Lillafüred az 1930-as években - © Fotó: Fortepan
Lillafüred – Lillafüred festői környezetével, a Bükk égig érő fáival és vadregényes ösvényeivel már hosszú évtizedekkel ezelőtt is igen népszerű turistacélpont volt. Az 1930-as években a frissen megépült Palotaszálló még egészen újnak számított, a Hámori-tavon nemcsak csónakázni lehetett, de fürdőzni is, a kisvasút pedig már akkor is hatalmas kedvenc volt. Utazzon velünk az 1930-as évek Lillafüredére!

fortepan_10332

A képre kattintva nyílik a galéria. | Fotó: Fortepan

A Fortepan gyűjteményéből válogattunk. Galériánk az 1930-as éveket és az 1940-es évek hajnalát foglalja magába.

BOON


Amikor még strandoltak elődeink a Hámori-tavon

Miskolc – Az 1930-as években, a frissen megépült Palotaszálló átadását követően Lillafüred egyre népszerűbb kiránduló- és üdülőhellyé vált. Már javában zakatolt a kisvasút, a Hámori-tavon pedig nemcsak csónakázni lehetett, hanem fürdőzni is. Sőt, a Palotaszálló prospektusaiban vitorlázási lehetőségeket is kínált a tavon. A vendégek cölöpökre épített strandfürdőben pancsolhattak 1932-1944 között. Képösszeállításunk a festői környezetben elterülő, hámori-tavi strandról.

Videó: Albrecht királyi herceg látogatása Lillafüreden 1928-ban

Miskolc – Albrecht királyi herceg látogatása a vadregényes Bükk-hegységben fekvő Lillafüreden, melyet Európa egyik legszebb üdülőtelepévé fejlesztenek. Élet a lillafüredi tavon, kilátás a Miskolc-Lillafüredi Személyszállító Erdei Vasútról a Szinva kies völgyébe. Filmhíradó 1928. novemberéből.

Videó: Így éltek Lillafüreden a kiskatonák a nyolcvanas években

Miskolc – Most sport- és kalandpark, 30 éve még laktanya volt – így éltek Lillafüreden a kiskatonák a Zalka Máté laktanyában.