Egy csepp figyelem Alapítvány: Sikeres az egyetemi vércukormérés

Csaknem 400 diák mérette meg vércukorszintjét és töltött ki kérdőívet kedden a második egyetemi Egy Csepp Egészségnapon a Corvinus Egyetemen. A program következő állomása május 17-én lesz az Eötvös Loránd Tudományegyetemen (ELTE).

Kedden csaknem 400 diák vércukorszintjét, vérnyomását, testtömeg indexét, szénmonoxid kibocsátását, haskörfogatát mérték meg az Egy csepp figyelem Alapítvány szakemberei. A mérés előtt a fiatalok egy, a Gyermekegészségügyi Intézettel közösen összeállított kérdőívet töltöttek ki, amely az életvitelüket szeretné feltérképezni. A szervezők egyebek mellett arra kíváncsiak, hogy esznek-e rendesen a diákok, mennyi alkoholt fogyasztanak, mennyi cigarettát szívnak, illetve szoktak-e sportolni. Mivel az egyetemistákról ehhez hasonló, átfogó felmérés nem készült az utóbbi időben, az alapítvány jövőre szeretné közzétenni a tanulmányt.

Az alapítvány múlt csütörtökön a Műszaki Egyetemen kezdte a kapányt, és a későbbiekben a Pannon Egyetemre, a Miskolci- és a Szegedi Egyetemre is ellátogatnak. A program következő állomása május 17-én lesz az Eötvös Loránd Tudományegyetemen (ELTE).

Az Alapítvány 2007 végéig hat egyetemen rendez egészségnapot, majd összesítik az adatokat, és 2008-ban publikálják az eredményeket választ keresve arra, hogy egészségesen élnek-e az egyetemisták.