Egy családot sodort el kocsijával, aztán eltűnt

Akt.:
Egy családot sodort el kocsijával, aztán eltűnt
Alsózsolca, Miskolc – Négyen – köztük egy csecsemő – sérültek meg az alsózsolcai balesetben.

„Segítségnyújtás elmulasztása a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette és más bűncselekmények” – ez szerepel a fiatalkorú Sz.-B. A. vádiratában, amelynek alapján a múlt héten kezdődött el a büntetőper a Miskolci Járásbíróságon.

Cserbenhagyta őket

A mindössze 17 éves Sz.-B. A. idén február 14-én délután – jogosítvány nélkül – BMW típusú személygépkocsijával Alsózsolcán autózott. A fiatal fiú járműve sebességét nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg. Elvesztette uralmát az autó felett és az úttest jobb oldalán lévő padkára hajtva, majd ott továbbsodródva elütötte a járdán állókat: egy házaspárt babakocsiban lévő gyermekükkel és egy ismerősüket. A gépkocsi egy kerítésnek és egy házfalának ütközve állt meg.

A balesetben az anya életveszélyesen sérült, a két felnőtt 8 napon túli, a kisgyerek – csodával határos módon – 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A baleset után az okozó a helyszínről segítségnyújtás nélkül távozott.

Javítóintézetben őrizték

A rendőrség által elfogott ifjú autóvezetőt a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. A fogva tartás helyéül javítóintézetet jelölt ki.

Az előzetes letartóztatást elrendelő indoklásban szerepelt, hogy a fiatalkorú állandó munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkezik, így a bíróság álláspontja szerint a szökés, elrejtőzés reális veszélye fennállt, figyelemmel arra is, hogy bűnössége megállapítása esetén akár 4 évi szabadságvesztés is kiszabható vele szemben. Az is az érvek között szerepelt, hogy az eset körülményeiről olyan tanúk is tudomással bírnak, akik a gyanúsított közeli hozzátartozói, valamint további olyan tanú is érintett az ügyben, aki a gyanúsított jó barátja, a bíróság szerint mindenképpen fennállt annak a lehetősége, hogy a gyanúsított az ő befolyásolásukkal a bizonyítást megnehezítené.

A Miskolci Járásbíróságon az elmúlt héten volt a büntetőügy első tárgyalási napja.

– Szaniszló Bálint –


Előzmények:

Előzetesben az alsózsolcai fiatalkorú gázoló

Alsózsolca, Miskolc – Még vizsgálják, fogyasztott-e kábítószert a helyszínről segítségnyújtás nélkül távozó fiatalkorú. tovább »

Előzetesben a gyalogosokat elsodró alsózsolcai fiatal

Alsózsolca, Miskolc – A nyomozási bíró további fogvatartását rendelte el a gyanúsítottnak. tovább »

Gyalogosokat ütött el Alsózsolcán

Alsózsolca, Miskolc – Egy autó négy személyt sodort el, akik Alsózsolca egyik utcájának járdáján gyalogoltak. tovább »

Súlyos baleset Alsózsolcán

Alsózsolca – Súlyos közlekedési baleset történt Alsózsolcán, a Jókai utcán szombaton délután. tovább »

hirdetés
hirdet�s