Egy bajnoki Aluinvent-DVTK meccs a csapatjáték építése jegyében

Akt.:
Rasheed (a labdával) és csapattársai ma a sereghajtót fogadják
Rasheed (a labdával) és csapattársai ma a sereghajtót fogadják
Miskolc – A következő három hétben a tabella utolsó három helyezettje ellen meccsel az Aluinvent-DVTK.

A női kosárlabda NB I 17. fordulójában, szombaton 18.30-tól a miskolci városi sportcsarnokban az Aluinvent-DVTK együttese a BEAC-Újbuda csapatát fogadja. Nagy izgalmakra nincs kilátás, ugyanis a fővárosi csapat az utolsó, vagyis a 11. helyen áll a bajokságban, eddigi 14 meccséből egyet nyert meg, az előtte álló, a szintén egy győzelemnél tartó másik fővárosi gárdát, az MTK Budapestet győzte le, azt a csapatot, akik ellen a jövő héten játszik idegenben a Diósgyőr. A piros-fehérek nem ez a kettő, hanem zsinórban három könnyű meccsük következik, hiszen a BEAC és az MTK elleni mérkőzések után a PINKK Pécsi 424 gárdáját fogadják, vagyis a tabella utolsó három helyezettje ellen gyűjthetik a pontokat, a következő nagy megméretésig, a március 4-i, PEAC-Pécs elleni baranyai összecsapásig.

A felhasználásról

Hogy mire használják fel a soron következő három bajnokit a diósgyőriek, arról Miguel de Jesús López Alonso, az együttes szakvezetője a következőket mondta:

– A BEAC elleni első meccsen nagyobb különbséggel tudunk nyerni, hasonló céljaink vannak most is, és ezt a mérkőzést a csapat építésére próbáljuk felhasználni. Persze nemcsak ezt, hanem a következő kettőt is ebben a három hétben, mert utána jön a pécsi találkozó, aztán fogadjuk a Sopront, nem sokkal utána pedig a Magyar Kupa-döntő következik, majd a rájátszás.

Ezenkívül arra is kíváncsiak voltunk, hogy miként látja annak az esélyét, hogy a DVTK a rájátszás előtt, az alapszakasz végén olyan helyezést érjen el, ami a negyedöntőben pályaelőnyt ér (ehhez a négybe kellene jutni).

– Elég nehéz és bonyolult feladat lenne pályaelőnyt kiharcolni a rájátszás első körére, jelen állás szerint annak nagyobb a valószínűsége, hogy maradunk a 6. helyen – mondta Miguel de Jesús López Alonso. – Arra készülünk, hogy a kupában és a play-offban tudjunk olyan eredményeket elérni, amelyek sikernek számítanak. A rájátszásban lehet, hogy most más lesz a helyzet, mint az előző években, amikor pályaelőnyünk volt, erre az esetre is fel kell készülnünk.

Berecz Csaba


Magyar Kupa-döntő: Pécsett

A női kosárlabda Magyar Kupa nyolc­csapatos fináléjának helyszínéről döntött csütörtökön este a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöksége. A tavalyi rendező Miskolc mellett Sopron, Győr és Pécs vetődött fel helyszínként, végül úgy határoztak a grémium tagjai, hogy az idén március 29. és április 1. között (a terem foglaltságától, a tévés közvetítéstől, a megfelelő mennyiségű szálláshely rendelkezésre állásától függően vagy március 29-én szerdán vagy március 30-án csütörtökön kezdődik a háromnapos finálé) Pécsett, a Lauber Dezső Sportcsarnokban kerül sorra a rendezvény. Mint az már korábban kiderült: a negyeddöntőben az Aluinvent-DVTK ellenfele a Ceglédi EKK együttese lesz, és a diósgyőriek továbbjutásuk esetén a PEAC-Pécs – Vasas Akadémia meccs győztesével kell meccselniük. A kupadöntő programja:

1. nap, negyeddöntők

PEAC-Pécs – Vasas Akadémia

VBW Ceglédi EKK – Aluinvent-DVTK

Uniqa Sopron – Zalaegerszegi TE NKK

KSC Szekszárd – CMB Cargo UNI Győr

2. nap, elődöntők

PEAC-Pécs/Vasas Akadémia – VBW Ceglédi EKK/Aluinvent-DVTK

Uniqa Sopron/Zalaegerszegi TE NKK – KSC Szekszárd/CMB Cargo UNI Győr

3. nap, helyosztók

Bronzmeccs: az elődöntők vesztesei

Döntő: az elődöntők győztesei


Játékosszavak

Rasheed Rita, az Aluinvent-DVTK játékosa: – A kötelező győzelmet hoznunk kell, és a csapatépítés szempontjából is jó lesz ez a mérkőzés nekünk. A játékunkat még tovább építhetjük, támadásban, védekezésben új taktikai elemeket próbálunk kidolgozni, ezeket akarjuk gyakorolni most és majd az MTK ellen is.