Egy ausztrál tinédzser okozta a tegnapi Twitter-káoszt

Egy ausztrál tinédzser okozta a tegnapi Twitter-káoszt
Egy tizenhét éves ausztrál diák okozta véletlenül a világszerte népszerű közösségi oldal, a Twitter órákig tartó leállását kedden – számolt be róla szerdán az ausztrál média.

Pearce Delphin, akinek a Twitterneve @zzap a Melbourne-i rendőrségnek bevallotta: felfedezett egy biztonsági rést az oldalon, emiatt a hackerek megtámadhatták a honlapot, amely öt órán át nem működött rendesen, a felhasználókat pedig egy japán pornóoldalra irányította és még a Fehér Ház sajtófőnökének hozzászólásait is letiltotta.

A JavaScript nevű program futtatását tesztelte, amikor rájött a hibára

Delphin azt mondta: csupán a JavaScript nevű program futtatását tesztelte, amikor rájött a hibára. Az eszébe sem jutott, hogy mekkora kárt okoz az oldalnak.

A Twitter üzemeltetői bocsánatot kértek a több millió felhasználótól: többek közt Robert Gibbs, a Fehér Ház sajtófőnökének és Gordon Brown volt brit miniszterelnök feleségének, Sarah Brown-nak a hozzászólásait sem lehetett látni.

Végül a Netcraft nevű vírusirtó oldal üzemeltetői jutottak el az ausztrál tinédzserhez, akit nem büntetnek meg tettéért.

– Független Hírügynökség –