EGÉSZSÉG – A szirénhang azt jelenti, hogy a nő termékeny

A nőknek magasabb a hangjuk a legtermékenyebb napjaikban, állapították meg amerikai tudósok. A Los Angeles-i Kaliforniai Egyetem két kutatója 69 nővel készíttetett hangfelvételt menstruációs ciklusuk különböző napjaiban.

Kiderült, hogy minél közelebb volt az a nap, amelyen az érett pete kiszabadul a petefészekből, annál magasabb lett a hang. Persze nem rajzfilmes hanghordozásról van szó, de a különbséget érzékeli a hangrögzítő berendezés meg a férfifül is.

A legnagyobb különbséget az ovuláció előtti utolsó két napon tapasztalták. Menstruáció ideje alatt a nők hangja gyakrabban változik mélyre, rekedtesre.

A kutatók feltételezik, hogy a férfiak a nőiesebb hangot találják vonzónak, a nők pedig ezt megérzik. A nőket meg a mély rekedtes férfihang csábítja el, mert tudat alatt ezt azonosítják a falkavezérséggel.

Korábbi tanulmányok kimutatták, hogy a nők a menstruációs ciklusuk közepén, vagyis a legtermékenyebb időszakban hajlamosabbak a flörtölésre, divatosabban öltözködnek, kölnit váltanak, és ilyenkor vonzóbbnak találják a macsós férfiakat.