EGIS-TŰZ – A sérült tűzoltóknak is kellett vizitdíjat fizetniük

Csak a 300 forintos vizitdíj befizetése után látták el az EGIS Gyógyszergyár oltása közben könnyebben megsérült négy tűzoltót pénteken este a budapesti Szent László Kórházban – mondta el a Független Hírügynökségnek a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője szombaton.

Molnár Péter hozzátette: mind a négy tűzoltó a nyakán szenvedett első fokú marásos sérülést. A szóvivő furcsának nevezte, hogy vizitdíjat kellett fizetniük a tűzoltóknak ahhoz hogy megkapják a kötést a nyakukra, holott szolgálat közben sérültek meg, miközben az életüket kockáztatták.

A Szent László Kórházban bár a konkrét esetről nem adtak felvilágosítást, de megerősítették, hogy ambuláns ellátás esetén – így a tűzoltóknak is – kell vizitdíjat fizetni.

A tüzoltók abban a tűzben sérültek meg, ami péntek este keletkezett az EGIS Gyógyszergyár egyik kétszintes üzemépületében Budapesten, a X. kerületi Keresztúri úton. A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók, a rendőrség és a mentőszolgálat is. A tűzoltók a veszélyes anyagok miatt a legmagasabb fokozatúnak minősítették a tüzet. Végül a lángokat eloltották, a környéken élőket nem kellett kitelepíteni.