Égett a tűzifa és a műanyag hulladék Felsőnyárádon

Aggtelek, Felsőnyárád, Kazincbarcika, Kelemér, Mezőzombor, Ózd, Rudabánya, Szendrő, Szerencs – Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 72 alkalommal riasztották, amiből 34 tűzeset volt.

Közlekedési baleset miatt riasztották az aggteleki hivatásos tűzoltókat Kelemér külterületére szeptember 14-én, ahol két utasával az árokba sodródott egy személyautó. Az egység áramtalanította a járművet, majd segítséget nyújtott a mentőszolgálat munkatársainak egy súlyos sérült kiemelésében, akit mentőhelikopter szállított a megyei kórházba. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Felhalmozott tűzifa, fűrészpor és műanyag hulladék indult izzásnak egy családi ház pincéjében a felsőnyárádi Szabadság úton szeptember 16-án. A kazincbarcikai hivatásos tűzoltók légzésvédelem mellett behatoltak a füsttel telített helyiségbe, majd két vízsugárral és kéziszerszámokkal felszámolták az izzó, parázsló részeket. A tűz a lakóépületre nem terjedt át, így az lakható maradt. Az eset során nem sérült meg senki.

Vízsugárral

Berendezési tárgyak fogtak tüzet egy családi ház pincéjében a rudabányai Gvadányi utcában szeptember 17-én. A kazincbarcikai és a szendrői hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a lángokat, amelyek a lakórészre nem terjedtek át. Az eset során nem sérült meg senki, az épület lakható maradt.

A szerencsi hivatásos tűzoltókat Mezőzombor külterületére riasztották, ahol ötven darab körbála égett. A tűzeset egy tanyánál történt, amelyet az egységek két vízsugárral és kéziszerszámokkal, valamit két munkagép segítségével számoltak fel. A beavatkozás során nem sérült meg senki, azonban több százezer forintos anyagi kár keletkezett.

Közlekedési baleset miatt riasztották az ózdi hivatásos tűzoltókat szeptember 20-án. Villanyoszlopnak ütközött egy személyautó az ózdi Uraj úton, amelyben egy ember utazott. Az egységek a járművet áramtalanították, majd feszítő-vágó berendezés segítségével kiszabadították a sofőrt és átadták a mentőszolgálat munkatársainak.

ÉM-SZB
hirdetés


hirdet�s