Friss hírek

2009.04.29. 16:17

Eltemették a Tiszalökön megölt roma férfit

<p>Több százan kísérték utolsó újtára az 54 éves Kóka Jenőt, akit egy hete lőtt le egy ismeretlen támadó Tiszalökön. A szertartáson beszédet mondott Gaál Sándor, a Nyírségi Református Egyházmegye esperese és Iványi Gábor metodista lelkész is. Politikusokon kívül Bencze József, országos rendőr-főkapitány is ellátogatott a gyászszertartásra.</p>

Gaál Sándor a Nyírségi Református Egyházmegye esperese beszédében azt mondta, hogy vihar csapott le a Kárpát-medencére, váratlan rosszindulatú vihar Tiszalökre. Szorongás költözött az emberekbe, ami fogva tartja őket.

Iványi Gábor metodista lelkész búcsúbeszédében hangsúlyozta, hogy ha nem tudunk véget vetni ennek a szörnyűségnek, a terror háza lesz Magyarország, és kiírjuk magunkat a kultúrnemzetek sorából. Tehetetlenek vagyunk azzal szemben, ami itt történik: nem Istent kell megkérdezni, hogy miért nem avatkozott közbe, hanem magunkat kell megkérdezni, hogy engedhettük meg mindezt? Iványi Gábor a gyilkosnak is üzent: úgy fogalmazott, hogy ha azt hiszi, helyesen cselekedett, miért nem áll ki a nyilvánosság elé az érveivel?

Bencze József a szertartás előtt újságíróknak azt mondta, hogy a közhangulatot mindenképp meg kell nyugtatni, akár a személyes jelenlétével is. Hozzátette, hogy a rendőrség mindent meg fog tenni, hogy előkerüljenek a gyilkosok, ő maga is presztízsügynek tekinti, hogy minél előbb elfogják az elkövetőket. Bencze József azt mondta, hogy az 50 milliós nyomravezetői díjra is érkezett már bejelentés, de ennek részleteiről nincs módjában beszélni.

Ugyanakkor hozzátette, hogy a temetés után ellátogat Olaszliszkára, a meggyilkolt Szögi Lajos sírjához, melyre egy virágot visz. Mint mondta, azzal sem tud egyetérteni, ami ott történt, azt is elítéli. Mint fogalmazott, a bűnnek nincs színe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!