Egészségügyi átalakítás: stratégiát váltanak a biztosítók – Magyar Hírlap

Ha most sikerülne a koalíciós pártoknak megállapodni a több-biztosítós modell minden részletéről, a következő négy hónap akkor is kevés lenne az átállásra – mondta a Magyar Hírlapnak a Magyar Biztosítók Szövetségének egyik vezető beosztású tisztségviselője. Egyelőre azonban még azt sem tudják, hogy a jövő év elejétől életbe lép-e a rendszer. Ezért a cégek most stratégiát […]

Ha most sikerülne a koalíciós pártoknak megállapodni a több-biztosítós modell minden részletéről, a következő négy hónap akkor is kevés lenne az átállásra – mondta a Magyar Hírlapnak a Magyar Biztosítók Szövetségének egyik vezető beosztású tisztségviselője. Egyelőre azonban még azt sem tudják, hogy a jövő év elejétől életbe lép-e a rendszer. Ezért a cégek most stratégiát váltanak: egy kritériumrendszert foglalnak írásba javaslataikkal, amelyet a péntek esti megbeszélésen adnak át a szaktárca illetékeseinek.
Egy független szakértői szerint egyébként a tudatos időhúzás a koalíciós felek között csak a szocialistáknak állna érdekében. Vagy azért, mert az üzleti biztosítást ellenzők tábora túl nagy a pártban, vagy pedig politikai elkötelezettségű üzleti csoportok harca miatt.