Egészségnapot tartanak Emődön

Szűrővizsgálatokkal egybekötött egészségnapot rendeznek szombaton Emődön. Az egészségnappal egybekötve, a programot színesítve terméketbemutatókat is tartanak.  Az emődi Egészségnap programja [.pdf – 53KB]

Az egészség és a dénnak megőrzése mindig is nagyon fontos szerepet játszott az emberek életében, ám az elmúlt években még a korábbinál nagyobb figyelmet fordítottak erre. Ezt immár a települések vezetői és az egészségügyi intézmények is szem előtt tartják, amelynek eredményeként megszaporodtak az ilyen témájú rendezvények. Ebbe a sorba illik bele, hogy Emőd város önkormányzata és a miskolci Semmelweis Kórház Rendelőintézet és Egyetemi Oktató Kórház, az intézmény egészségügyi dolgozóinak közreműködésével egészségnapot szervez, amelyet március 10-én, szombatonlelőtt 9 órától délután 4 óráig tartanak meg. A tervek szerint a megjelenteket Lehóczki István polgármester és Koleszár Lajos, a kórház főigazgatója köszönti, majd megkezdődnek a programok.

Ingyen szűrnek

Az egészségnap keretében ingyenes szűrővizsgálatokra jelentkezhetnek a helybeliek, amelyeket a Semmelweis Kórház orvosai és szakdolgozói végeznek el két helyszínen. A Hunyadi utcában található új igazgatási épületben számos vizsgálat alá vethetik magukat az érdeklődők. A parkolóban álló szűrőbuszban mellkas szűrővizsgálatot végeznek, az épületben pedig lesz légzésfunkciós vizsgálat, EKG és vérnyomás mérés, vércukor vizsgálat, vastagbél daganat szűrés tesztcsíkkal, bőr-rákszűrés, hasi ultrahang vizsgálat, amellyel többek között az epekövet és vesekövet mutathatják ki. A jelentkezők résztvehetnek csontritkulás mérésen, amelyet elsősorban az 50 év feletti hölgyeknek ajánlanak, de kérhetnek az érdeklődők drog-, illezve diétás tanácsokat is.

Sorszámot osztanak

A Kossuth utcában lévő orvosi ügyeleten nőgyógyászati rákszűrést végeznek, ezt leginkább a 45 év feletti nőknek javasolják, míg az urulógia vizsgálatot elsősorban az 50 évnél idősebb férfiaknak ajánlják. Lesznek olyan vizsgálatok, amelyeket csak korlátozott számban tudnak végrehajtani – például a nőgyógyászat, urológia, osteoporosis, EKG, bőr-rákszűrés és hasi ultrahang –, ezért ezekben az esetekben sorszámot osztanak, érkezési sorrend szerint. Az érdeklődők felvilágosítást, eligazítást és segítséget kaphatnak az igazgatási épület előterében kialakításra kerülő információs pultnál.

Termékbemutatók
Az egészségnappal egybekötve, a programot színesítve terméketbemutatókat is tartanak. Ennek keretében házi használatú egészségügyi készülékeket, Aloe Vera, Oriflame és Zepter termékekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, és rendeznek hajgyógyászati vizsgálatot is.


HSz