Hajdú-Bihar

2011.07.13. 06:37

Debrecen: Szerdán is folytatódik a kármentés

Debrecen - A tűzoltók szerdán is folytatják a kármentést, annyi a bejelentés.

Debrecen - A tűzoltók szerdán is folytatják a kármentést, annyi a bejelentés.

A Debrecenben végezte a legnagyobb pusztítást a hétfő esti, kőkemény széllökésekkel lecsapó zivatarlánc, amely Püspökladány, Hajdúszoboszló, Vámospércs és Nyíradony környékét is elverte. Hajdú-Biharban a vihar idején több ezer villámot észleltek a meteorológusok.

 

Szerdán is sok munkája lesz Debrecen tűzoltóinak

 

A debreceni tűzoltók parancsnoka, dr. Nagy Imre a Naplónak elmondta: kedd estig a cívisvárosban körülbelül 250 káresetnél mentettek és a szerdájuk is rámegy a munkára, mely zömét az autókra és ingatlanokra szakadt fák, faágak eltávolítása jelenti. A szél emellett számtalan gyümölcsfát eltört, cserepeket sodort le, a víz garázsokat árasztott el.

A vihar a vezetékszakadások és oszloptörések következtében az E.On 20 ezer ügyfelét érintette Debrecen és Nyíregyháza környékén – közölte Egyházi Nikoletta szóvivő. Kedden kora délután már csak 3 középfeszültségű vonalon (800 debreceni, hajdúhadházi és újlétai fogyasztó) zajlott a helyreállítás. Akinél továbbra sincs áram, hívja a cég ügyfélszolgálatát!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!