Egészségmegőrzés és egészségvédelem

Akt.:
Csöbör Katalin az Avasi Gimnázium rendezvényén
Csöbör Katalin az Avasi Gimnázium rendezvényén - © Fotó: Kozma István
Miskolc – Egészségtudatos életmódprogramot hirdetett a Nő A Siker Alapítvány.

Az egészségmegőrzés és egészségvédelem, a figyelemfelhívás a Nő a Siker Alapítvány egyik legfontosabb célja. Egészségtudatos életmódprogramjukon keresztül kívánják felhívni a fiatalok, elsősorban a középiskolások figyelmét a megfelelő táplálkozás, a mozgás, a szűrő­vizsgálatok, védőoltások fontosságára, jelentőségére a betegségek megelőzésében.

no_a_siker_11

Nem véletlen, hogy a középiskolásokat célozták meg elsőként programsorozatukkal, hiszen ez a korosztály képes a leghamarabb változtatni az életmódján, a meglévő szokásain. Az egészségtudatos életmód iránti igény a fiatalokban a legerősebb, nyitottak a változtatásra, ezért érdemes a felvilágosítást, tájékoztatást minél korábban elkezdeni – mondta Csöbör Katalin, a Nő A Siker Alapítvány alapítója. Hangsúlyozta, kiemelt figyelmet fordítanak arra is, hogy a fiataloknál a tudatos életmód ne csak időszakos fellángolás, hanem élethosszig tartó folyamat legyen, szokássá, berögződéssé váljon, amit aztán a jövő generációjának is örökül hagynak. „Alapítványunk törekszik arra, hogy minden eszközzel támogassa ezt a folyamatot. A visszajelzések minden esetben pozitívak, már számos középiskola jelentkezett s több mint 600 diák érdeklődött a Nő A Siker Alapítvány előadásai, tájékoztatói iránt” – árulta el Csöbör Katalin.

Kétszáz középiskolás

Csütörtökön az Avasi Gimnáziumban mintegy 200 középiskolás vett részt az előadáson, ahol dr. Gyurkó Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos és dr. Porcsák Csaba belgyógyász szakorvos is jelen volt. Az előadást Csöbör Katalin és Benedek Csilla, a Nő A Siker Alapítvány önkéntese tartotta.

ÉM