Egészséges ételek a mezőkövesdi konyhán

Az ünnepélyes átadáson
Az ünnepélyes átadáson - © Fotó: MÚ
Mezőkövesd – Az egészséges étkezés jegyében újult meg a mezőkövesdi közétkeztetést ellátó konyha.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program „Helyi termékek piacra jutását segítő fejlesztések a Dél-Borsodi térségben” című projektje keretében Mezőkövesden egy 135 millió forintos beruházás részeként elkészült a kollégium konyhájának korszerűsítése – melyben mintegy 1500 adag ételt főznek naponta –, melyet hivatalosan pénteken adtak át. A konyha rekonstrukciója mellett új eszközöket is vásároltak, a projekt része továbbá egy helyi termékeket árusító bolt kialakítása is.

– Egészségünk alapja a tudatos életmód, mely magában foglalja a helyes táplálkozást és a rendszeres mozgást. Legutóbb Mezőkövesden a városi tanuszodát adtuk át, ezúttal pedig az óvodai-iskolai étkeztetést is ellátó konyhát, mely a megújulással párhuzamosan mintegy 60 százalékban helyi termelők alapanyagait használja majd – hangsúlyozta Tállai András államtitkár, országgyűlési képviselő. Hozzátette, külön örül annak, hogy ezzel a pályázattal a helyi termelők támogatása mellett a családoknak is tudnak kedvezni: egészséges és finom ételek kerülhetnek gyermekeink asztalára, mely a fejlődésben lévő, fiatal szervezetek számára nélkülözhetetlen.

A beruházást ünnepélyes szalagátvágással Tállai András, dr. Fekete Zoltán polgármester, ifj. Szilvási András, a kivitelező cég ügyvezetője, valamint Lukács Sándor, a Városgondnokság vezetője adta át.

– ÉM –