Egésznapos roma-magyar diák kulturális fesztivál

22 iskola csaknem 150 tanulója vesz részt csütörtökön a Pestszentlőrincen megrendezett roma-magyar kulturális diák fesztiválon. A délután négyig tartó rendezvényen cigány és nem cigány származású tanulók közösen mutatják be a roma kultúra értékeit a Kondor Béla Közösségi Házban.

Roma és magyar tanulók közreműködésével negyedik alkalommal rendezi meg a hátrányos helyzetű és cigány gyermekeket oktató-nevelő pedagógusok munkaközössége a Podo-Híd fesztivált. Az egynapos kulturális rendezvény célja, hogy együtt szerepeljenek roma és magyar gyerekek – közölte a Független Hírügynökséggel a Romológiai Munkaközösség vezetője.

Lőke Józsefné elmondta, a diákok cigány költők verseit, meséit, népballadáit mondják el, valamint roma táncokat mutatnak be a nap során. A közösen előadott produkciók közelebb viszik egymáshoz a gyerekeket, így a művészeti hídnak is nevezhető fesztivál elősegítheti a másság tiszteletét – hangsúlyozta a Romológiai Munkaközösség vezetője.

A kulturális fesztivál programjain a XVIII. kerületi tanulók mellett, Kispest és Pesterzsébet, valamint Endrefalva diákjai is részt vesznek. Lőke Józsefné elmondta, jövőre szeretnék több naposra bővíteni a roma-magyar diák kulturális fesztivált és még több kerületet bevonni a rendezvénybe.