Helyi közélet

2008.02.23. 08:05

Kevés? Sok?

<p>A politikusok bérezése talán az egyetlen terület, ami a politikai pártok között betemeti az árkokat, mert abban nagy egyetértés van: emelni kell. <STRONG>Olajos Katalin jegyzete</STRONG></p>

Ugyanakkor a választópolgárok párthovatartozása is semmisnek tűnik akkor, amikor erről véleményt mondanak. Finoman szólva is: nem jó véleményt.

És ez akkor is igaz, ha reális javadalmakról beszélünk. Akkor is, ha a szomszédom egyébként ennél többet is megkeres, kevesebb munkával, de rá legfeljebb („jó” magyar szokás szerint) irigykedem. A politikust szidom. Hogy miért? Mert ők saját maguknak szavazzák meg a bérüket. És emiatt bármekkora is ez az összeg, mindig elhangzik majd: bezzeg a politikusok... Főleg akkor igaz ez, ha a választópolgár fizetését hosszú ideje nem emelték már, és az infláció miatt az csak egyre kevesebb.

A másik oldalon ott van: a felelősség óriási és ehhez mérten talán kevés is ez a pénz. De! Ki vonja felelősségre őket? És egyáltalán ki mérheti azt, hogy milyen felelősséghez milyen fizetés jár, avagy lenne elfogadható? Nagyon sok szakmában óriási a felelősség, például a buszvezetőé, aki a járművön utazók épségéért felel, és töredékét keresi egy politikusénak, vagy egy orvosé, aki életet menthet vagy olt ki. Csupán egy apró hiba. Ők következményekre számíthatnak. És egy politikus?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában