Egész napos szórakozás Cigándon

Cigándi gyerekek műsora
Cigándi gyerekek műsora - © Fotó: ÉM
Cigánd – Jubileumi Bélesfesztivált rendeztek Cigándon.

Jubileumi Bélesfesztivált tartottak Cigándon a Bodrogközi Múzeumportán. Az országos Kulturális Örökség Napja programsorozat keretén belül megvalósult rendezvényen a hagyományos cigándi ételek mellett más, színes programmal várták a szervezők a látogatókat.

Hagyomány

Már hagyományosan az országos Kulturális Örökség Napja programsorozat részeként megtartott eseményre ezúttal is nagyon sokan voltak kíváncsiak.

A Múzeumportára érkezők megkóstolhatták a mákos és diós bejglit, a túrós, kapros-túrós, káposztás, almás, kásás batyut, aranygaluskát vanília sodóval, melyet „A Bodrogköz Tájmúzeumáért” Alapítvány önkéntesei készítettek. Krumplilángost sütöttek a Szociális Szolgáltató Központ dolgozói. A közmunkás kollégák lepcsánkát sütöttek és frissen főzték a szilvalekvárt és a kukoricát. A fellépő vendégek az önkormányzat jóvoltából egy tál gulyáslevessel csillapíthatták éhségüket, melyet az Étkezde szakácsai készítettek. De nem maradhatott le a HÍR védjegyes cigándi apróbéles (lekváros és túrós) és a kásás káposzta sem a kínálatról.

Akik kedvet kaptak egy kis városnézésre, azok lovaskocsin tehettek egy kört a településen.

Folyamatosan látogatható volt az augusztusban átadott Sőregi-ház is, melyre nagyon sokan voltak kíváncsiak a délután folyamán.

Kiegészítő programként kicsik és nagyok egyaránt kézműves foglalkozásokon vehettek részt. Egyebek mellett karkötőt készíthettek, agyagozhattak, kötelet verhettek.

A református egyházközösség fiataljaival lufit fújhattak és más egyéb érdekességeket is kipróbálhattak a jelenlévők.

Az egészségügyi sátorban vérnyomásmérésre és vércukorszint-ellenőrzésre is leülhettek a látogatók.

A rendezvényt Polyák Teodóra Földbe zárt kincseink – a bodrogközi ásatások tükrében című előadása nyitotta meg, melyen a Pácin-Alharaszt közelében feltárt Árpád kori épületek és edények történetét ismerhették meg az érdeklődök.

– ÉM-BM –
hirdetés


hirdet�s