Egész éjjel dolgoztak a tűzoltók Miskolcon

Egész éjjel dolgoztak a tűzoltók Miskolcon
Egész éjjel dolgoztak a tűzoltók Miskolcon, ahol csütörtökön jelentős mennyiségű eső esett rövid idő alatt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatta, hogy a megyeszékhelyen és a megyében zajló kárelhárítási munkákban az Egerből és a Nyírségből érkezett tűzoltók is segítettek. A helyzet péntek reggelre nem súlyosbodott, az eső elállt, de a miskolci tűzoltók például reggel hat óráig nem tudták még összeszámolni, hogy hány riasztásuk volt az éjjel. Sérülés nem történt, egy embert kellett egy pincéből kihozni, de ő sem sérült meg.

Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, megszámlálhatatlan mennyiségű bejelentés érkezett csütörtökön az esti órákban a Miskolci Tűzoltóság ügyeletére a késő délután a Bükkből lezúduló esővíz okozta áradások miatt. Két embert életveszélyes helyzetből mentettek ki, egyik, szivattyúkat szállító járművüket pedig civilek feltartóztatták és csak a rendőrség közbeavatkozása után engedték tovább. A tűzoltóság éppen ezért felhívást intézett a lakossághoz, amelyben arra kérnek mindenkit, hogy a vízelvezető árkok kitisztításával segítsék elő az áradat lefolyását.

Számos közintézményt öntött el a víz, olyan pincéket, alagsori helyiségeket is, ahol jelentős értékeket tárolnak. Az eső miatt megáradt bükki patakok Miskolcon autókat sodortak el és házakat öntöttek el. Helyenként méteres víz folyt az utcákon, az áradat körülbelül 10 kilométer sugarú körben érintette a borsodi megyeszékhelyet.