Egerszegen négybe juthat a DVTK

ZTE-DVTK
ZTE-DVTK
Remekül szerepel a 2006/2007-es labdarúgó Magyar Kupa-sorozatban a DVTK, olyannyira, hogy szerda este 8 óra tájban már a legjobb négy közé kerülést ünnepelhetik Vitelkiék (a ZTE elleni negyeddöntő visszavágó 18 órakor kezdődik).

A negyeddöntő első találkozóját – három hete az Andrássy úton – 2-1-re megnyerték a piros-fehérek, így előnnyel várhatják az egerszegi fellépést. Azon a mérkőzésen Simon két gólja mellett Farkas V. büntetőt hibázott, vagyis lerendezhette volna a továbbjutást a Diósgyőr… de csak volna, így izgalmas kilencven (?) percre lehet számítani. Több problémájuk a kék-fehéreknek van: mivel Botis Miskolcon a kiállítás sorsára jutott, Sebők V.-től pedig időközben megváltak, igencsak felforgatott lesz a ZTE védelme. Kocsárdiékat a legutóbbi bajnoki fordulóban simán verte a Sopron (1-3), míg a DVTK a Kaposvárral ikszelt.

Egerszegi-kényszer

– Rettentően sajnáltam, hogy a mérkőzés utolsó szakaszában gólt kapott a csapat, mert 2-0-val nyugodtabban játszhatnának most a fiúk – mondta lapunknak Veréb György, a Diósgyőr egykori kapuslegendája. – Kintről úgy tűnt, hogy Szalma Pali egy kicsit későn mozdult, de ez most már mindegy, remélem, hogy Zalaegerszegen jó formában lesz. Féltem-e a 11-esektől, ha esetleg arra kerül sor? Nem, mert kiválóak a reflexei, s mert már védett ki büntetőket… De én erre nem gondolok, ugyanis képesnek tartom a DVTK-t arra, hogy ne kapjon ki a ZTE otthonában. Ezt alapozom egyrészt arra, hogy bajnokin már bizonyított a csapat, emellett pedig ott van az a nagyon szép statisztikai adat, amely azt mutatja, hogy a kupában eddig valamennyi mérkőzésüket megnyerték a srácok. Az Egerszeg, melynek pályaedzője, Dzurják József a miskolci meccset követően azt mondta, bizakodnak az 1-2 után, kényszerhelyzetben van: szeretnének a bajnokságban a dobogón zárni, és a kupában is ,,olyan” eredményt elérni. Bízom benne, hogy Csank János megszervezi úgy a játékot, a csapatot, hogy meglesz a továbbjutás.

Amennyiben a DVTK sikerrel veszi a szerdai összecsapást, akkor 22 év után játszhat ismét MK-elődöntőt. 1985-ben a Honvéd volt az ellenfél – ezúttal a Debrecen (lenne).

Kapcsolódó cikkünk: