Egerben tartják a ralis szezonzárót

Akt.:
Miskolc Ralival kezdődött és Egerben ér véget az idény
Miskolc Ralival kezdődött és Egerben ér véget az idény
Eger, Miskolc – November első hétvégéjén, a hevesi megyeszékhelyen zárul az első osztályú ralibajnokság.

A szeptember elején, engedélyeztetési problémák miatt elmaradt Budapest Rallye-t Egerben pótolják be, az idei esztendő utolsó versenyének központja lesz a hevesi megyeszékhely – ezt sajtótájékoztatón jelentették be az érintettek szerdán. A fővárosi viadal pótlásáról gyorsan gondoskodni kellett, hiszen a hét futamos magyar bajnokság nem szenvedhet csorbát. Eger hosszú éveken keresztül a szezonnyitónak adott otthont, most a Heves megyei utakon zárul a bajnokság.

Fotó: Marosréti Ervin Fotó: Marosréti Ervin ©

Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke hozzátette: gyorsan kellett dönteni, az egri önkormányzatot, ahonnan azonnal pozitív visszajelzést kaptak. A szakágban nem hezitáltak sokáig, hiszen Eger korábban is kiváló helyszíne volt a magyar-szlovák közös rendezésű futamoknak.

Fotó: Marosréti Ervin Fotó: Marosréti Ervin ©

Az ORB és a Rallye2-es sorozat záró hétvégéjét november 3-5-e között bonyolítják le. A tervek szerint ismét lesz a Dobó téren rajtceremónia, a környező aszfaltos pályák pedig előre vetítik a jó színvonalú csatát.

Fotó: Marosréti Ervin Fotó: Marosréti Ervin ©

– Az engedélyek nyolcvan százaléka már most a rendelkezésünkre áll, de az előttünk álló napokban a hiányzók is meglesznek – tette hozzá Adamovits Márk, az Eger Rallye főszervezője. – Ahogy eldőltek a nyitott kérdések, a csapatommal együtt rögtön munkához láttunk, hiszen az a célunk, hogy méltó szezonzárót rendezzünk Egerben.

Ledolgozná Hadik

A magyar ralibajnokságot a soron következő pécsi futam előtt a címvédő Herczig Norbert vezeti, de a második helyen álló Hadik András hátránya mindössze 13 pont, amit a miskolci pilóta két futam alatt szeretne ledolgozni.

Fotó: Marosréti Ervin Fotó: Marosréti Ervin ©

– Lépésről-lépésre haladunk, előbb a Mecsekben kell eredményesnek lennünk, hogy Egerben még legyen esélyünk a bajnoki cím megszerzésére – jelentette ki Hadik András. – Három hónap kimaradt a bajnokságból, aszfalton pedig még régebben versenyeztünk, ezért nagyon érdekes két futam előtt állunk. Örülünk, hogy Egerben zárul az idény, hiszen miskolciként számunkra ez félig hazai pályának számít. Jó lenne, ha úgy érnénk oda november elején, hogy még van esélyünk az abszolút elsőségre.

ÉM-ME


Áletveszélyesen megsérült egy versenyautó navigátora a Lyukóbánya-Parasznya ralin
Miskolc - Rali baleset Borsodban: életveszélyesen megsérült egy versenyautó navigátora a Lyukóbánya-Parasznya ralin, a hétvégén. A sofőr súlyos végtagtöréseket szenvedett. Egy kanyarban az autó átsodródott a szembejövő sávba, ahol nekiütközött egy vadveszélyt jelző táblának. Az RTL Klub riportja...

15 baleset egy kanyarban... Tudni kell, honnan a legjobb nézni a ralit
Jól ismeri a Finn Rali útvonalát a felvételt készítő fejkamerás ember, hiszen rögtön 15 balesetet rögzített a hétvégi versenyen. Éld át, milyen egy rali-szurkoló élete! Fejkamerás felvételen nézhetjük a bukásokat, és azt is, hogyan húzzák biztonságba a szurkolók az autókat. Forrás: automot...