Egerben lesznek erősek

By Pásztor Attila
Mészáros László
Mészáros László - © Fotó: magánarchívum
Egerben rendezik meg az előttünk álló hétvégén a Global Powerlifting Committee (GPC) Erőemelő és Fekvenyomó Európa-bajnokságot, melyen a fekvenyomó ruhában és anélkül szereplők (RAW) is próbára tehetik felkészültségüket.

A viadalon ott lesznek a Miskolci VSC erős emberei is: Mészáros Dávid, Oláh Ákos, Kovács CsabaStranszki Norbert és Mészáros László egyaránt megméreti magát a RAW mezőnyben, míg a tervek szerint Oláh és Kovács a „ruhás” versenyen is elindul.
– A legutóbbi, miskolci verseny mindenkinek jól sikerült ezért optimista vagyok a kontinensviadal előtt – mondta a sokszoros világ- és Európa-bajnok, csúcstartó Mészáros László. – 3-4 aranyéremre számítok, de mindenkit dobogóra várok. Számomra ez amolyan „bemelegítő” viadal lesz, hiszen nemsokára Oroszországban van jelenésem egy meghívásos versenyen, melyen igen komoly riválisaim lesznek. Egerben az a célom, hogy visszaszerezzem az Európa-rekordot, melyet nemrégiben 301 kilós teljesítménnyel egy orosz srác vett el tőlem. Mivel jó formában érzem magam bizakodó vagyok a verseny előtt.

– PA –