Edzőmeccsekkel hangol az Unirea

Edzőmeccsekkel hangol az Unirea
Tíz edzőmérkőzést játszott az Érmihályfalvi Unirea labdarúgó csapata az elmúlt napokban, készülve a negyedosztályú bajnokság kűzdelmeire. Céljuk az első 10. helyezett között végezni.

Nem nevezhető eseménytelennek az Érmihályfalvi Unirea legutóbbi egy éve: a tavalyi szezont a III. Ligában kezdte, és az V.-ben (megyei másodosztály) végezte a csapat, hogy a nyáron már a IV. Liga kűzdelmeire készüljenek! A pontvadászatban harmadikként végzett Unirea úgy került vissza az erőviszonyainak megfelelő negyedik vonalba, hogy az első Bihari Cetatea korábbi büntetését töltve nem léphetett feljebb, a második Mácsapusztai Termal nem felelt meg a feltételeknek, mondta el kérdésünkre Fele Attila, a  mihályfalvi klub elnöke. A felkészülést egy hónapja kezdték el, és tíz edzőmérkőzést játszottak ez idő alatt, zárójelben az eredmények: Vámospérccsel (3-3, 3-2), Nyírábránnyal (6-0), a Nagykárolyi Viktóriával (3-1), Derecskével (3-1), Nyírmártonfalvával (2-3, 2-5), Székelyhíddal (1-5), Létavértessel (3-2). Debrecenben alkalmuk nyílt összemérni erejüket Szaúd Arábia 21 éven aluli válogatottjával, a találkozót az arab csapat nyerte 5-1-re.

A Csűri Sándor és Orosz István (Haver) edzette keretből Fele Sándor egy magyarországi NB. II.-es gárdához, Szalai László Ausztriába távozott, Gelei Ákosra és Bodnár Szabolcsra sem számíthatnak. Visszatért a csapathoz Perényi Szilárd kapus, Ruszkai Zsolt és Csiri Zoltán, de ha a szükség úgy hozza, akár Csűri Sándor, a ’90-es évek helyi legjobbjának korábban megválasztott Kovács Zoltán (Lapát), vagy Fele Attila is mezt ölt. A helyi Fogyasztási Szövetkezet és Helyi Tanács támogatta gárda célkitűzése az első 10 között végezni. Az utánpótlás csapat edzője Szabó Zoltán, akinek egy tanítványa magasabb szinten folytathatja a mihályfalvi foci hírének öregbítését, bízonyítva, hogy minden évtized „kitermel” legalább egy-két mihályfalvit, aki képes feljebb lépni: a ’93-’94-ben születettek korosztályos csapatának kapitányaként már több tornát és gólkirályi címet nyert Roghina Bogdan pár hete a Dan Dobai edzette Bihar FC tagja! Az Unirea 18 éves koráig engedte el az ifjú tehetséget.