„Takarodj innen, megöllek!” – Édesanyját is elkergette a saját házából a mezőcsáti gyújtogató

Akt.:
Édesanyját is elkergette a mezőcsáti gyújtogató
Édesanyját is elkergette a mezőcsáti gyújtogató - © Fotó: Tóth Balázs
Mezőcsát – Az ismerősét felgyújtó férfi előzőleg az édesanyját üldözte el a saját házából azzal, hogy megöli.

A vendége felgyújtásával gyanúsított férfi anyja szerint meg lehetett volna akadályozni, hogy ilyesmi megtörténjen, de hiába volt több ügye is, a fia otthon maradhatott.

– Az ügynek már volt előzménye, mert előzőleg egy csütörtöki éjszakán hazajött, s azt kiabálta, megöl, felgyújtja a házat, takarodjak innen. Zavart, bódult állapotban volt – idézte föl a történteket az ezek után menekülő anyja, özvegy Harsányi Imréné.

felgyujtotta-az-ismeroset

A nő a szomszédnál töltötte az éjszakát, másnap a kocsijával egy barátnőjéhez ment, s ott töltött három napot, később a lányához, Tiszatarjánba ment, aztán pedig Ároktőre. Ott már észrevette, az autója sem jó, unokája fel is hívta rá a figyelmét, hogy talán a fia tehetett vele valamit, amikor ő épp boltban volt.

– Mezőcsáton és Tiszaújvárosban is jelentettem, hogy mit csinált, nem tehet ki a házból, ami felerészben az én tulajdonom és a haszonélvezet is az enyém. Nem kellett volna megvárni, hogy gyilkoljon, lépni kellett volna, hiszen nem egy, nem két ügye volt, az utcában megállítgatta a kocsikat is. Távoltartást is kértem. Sőt, egyszer azt kiabálta a szomszédoknak, „megöltem anyámat”. Erre kijött a rendőrség, valóban meg vagyok-e halva. Mondtam a nyomozóknak, vagy bennem, vagy magában, vagy másban tesz kárt. Utána szombaton este 11-kor hívtak, hogy kijött a szavam – mondta az asszony, aki úgy véli, megelőzhető lett volna az eset, ha az utóbbi időben kábítószerező, gyógyszerező és ivó fiát kezelik.

Fotó: Tóth Balázs Fotó: Tóth Balázs ©

Most amiatt is el van keseredve, mert nagy károk keletkeztek a házban, a szomszédok szerint a fia törte össze az ablakokat, ajtókat. Több értéktárgya, örökölt régisége is eltűnt, s a fia még a házra is kitette az eladó táblát. A zárakat is lecserélte.

A szomszédok szerint egyébként nagyjából az utóbbi egy hónapban lett kóros a férfi állapota, akkor zaklatta az utcabelieket is.

– Tóth Balázs –Illusztráció - „Most megdöglesz!” – ordította, aztán felgyújtotta vendégét Mezőcsáton
Mezőcsát, Miskolc - Az udvari felfújható medencében oltotta el égő hátát a megtámadott férfi. A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte az előzetes letartóztatását egy mezőcsáti férfinak, akivel szemben súlyos testi sértés bűntette miatt indult büntetőeljárás. A megalapozott gyanú szerint a ...A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .