Édes-sós gyötrelem

Akt.:
Édes-sós gyötrelem
Szakértelem híján,enyhén frusztrált állapotban hajlamosak vagyunk még az eltérő mértékű népegészségügyi termékdíjat is adónak nézni. Pap Gyula jegyzete.

Teljesen figyelmen kívül hagyva, hogy az okos beavatkozás a mi érdekünkben történik legfontosabb kincsünket, egészségünket szolgálja. Ha azok a huncut, minden hájjal megkent gyártók mégis tovább próbálnák tolni a sarcot, egyszerűen visszafogjuk a fogyasztásunkat, no chips, no energiaital és megnézhetik magukat.

E logika mentén hiábavalóvá válik az egészségmegőrző program is – hiszen fejünkhöz kaptunk végre és odafigyelünk magunkra – és jól fognak járni az ágazatban dolgozók is, mert kevesebbet kell gyártani és több lesz a fizetésük. Akkora megtakarítás lesz az egészen, hogy a sikeren felbuzdulva már bátran bele lehet vágni a most talán haladékot nyerő, fránya hamburger ipar kizsigerelésébe és így tovább, a készételek szabályszegői és az alkohollal manipulálók is kaphatnak a fejükre. Azért nem árt óvatosan bánni a kiszivárgott tervezetekkel – elég, ha az oktatási koncepciók kavalkádjára gondolunk -, egy biztos: ha felröppent a hír, lesz is adóemelés.