Edelényben kocsonyák és pálinkák versenyeztek

A díjazottak, a zsűri tagjai és a kemencében sült kenyerek
A díjazottak, a zsűri tagjai és a kemencében sült kenyerek
Edelény – Idén immár harmadik alkalommal rendezte meg a Borsodi Tájház Kemencés Baráti Köre a kocsonyafőző versenyt és pálinkamustrát Edelényben: szép számmal érkeztek a nevezések mindkét kategóriában.

Különlegességek

A benevezett kocsonyákat a városban ismert szakács, Szabó Ferenc bírálta el. Döntése alapján az első díjat Szőrné Zsigrai Erika érdemelte ki, a második Molnár Henrietta, a harmadik Vajas Istvánné lett.

A pálinkák között igazi különlegességek is feltűntek. A nedűket Baranyai Barnabás, a sáppusztai főzde tulajdonosa és Lukács Roland kóstolgatta szakértéssel. Arra jutottak, hogy Rémiás László vadkörtéje volt a legfinomabb, ő a zsűri elnökének a 10 ezer forintos vásárlási utalványával is gazdagabb lett. A második helyet Vaskó Sándor sütőtökpárlata, a harmadikat pedig Bukovics Szabolcs törkölye szerezte meg. Idén a likőrök is versenybe keltek, ebben a kategóriában Polácsik László zölddiója vitte el a pálmát.

A helyezettek mindegyike kapott egy-egy oklevelet és –megszokott módon – kemencében sült kenyeret.

ÉM



Sporthírek