Rendőrökkel kerestette az elhagyott mobilját

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Edelény, Kazincbarcika – A Kazincbarcikai Járásbíróság előkészítő ülésen hirdetett ítéletet annak a vádlottnak a büntetőügyében, aki azért hívta fel a rendőrkapitányságot, hogy a rendőrséggel megkerestesse elhagyott mobiltelefonját.

A bíróság által megállapított tényállás szerint az ittas állapotban lévő vádlott kerékpárájával túlságosan közel hajtott az edelényi Bódva-gát széléhez, ahonnan a töltés aljába zuhant. A férfi sérüléseket nem szerzett, ám később észlelte, hogy nincs meg a nadrágzsebébe tett mobiltelefonja, ezért visszament a gáthoz. Mivel a telefont nem találta, értesítette a rendőrséget. Valótlanul közölte, hogy az Alkotmány úton kerékpározva ismeretlen személyek megtámadták, lelökték a bicikliről, és elvették a telefonját. Később a bejelentése valótlannak bizonyult.

A Kazincbarcikai Járásbíróság a vádlottat hatóság félrevezetésének kísérlete miatt ítélte el, ugyanis aki hatóságnál olyan bejelentést tesz, amely büntetőeljárás megindításához vezet, és az általa közölt információról tudja, hogy valótlan, az a hatóság félrevezetésének vétségét követi el.
A bíróság a vádlottat a fenti bűncselekmény miatt 200.000.- forint pénzbüntetésre ítélte. A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a férfi beismerte tettét. A bíróság ítélete jogerős.

ÉMEdelény.
BOON.HU


hirdetés