Hajnalban találták meg a Szögligeten elkóborolt családot

Akt.:
Hajnalban találták meg a Szögligeten elkóborolt családot
© Illusztráció
Szögliget – Hétfőn délután indultak el kirándulni az egyik szögligeti vendégházból.

Autóval, gyalog, éjjellátóval, hőkamerával és még a net segítségével is keresték rendőrök, természetvédelmi őrök, katasztrófavédelmiek azt a családot, amely egy Szögliget közeli, erdős területen tévedt el.

Eltévedtek a rengetegben

A segélykérés hétfőn este 21 óra 40 perckor érkezett a 112-re. A bejelentés szerint egy szögligeti vendégházból a délutáni órákban kirándulni indult egy család. A 34 éves édesapa, a 31 éves édesanya, továbbá 5 éves kisfiúk és 3 éves kislányuk a megbeszélt vacsoraidőre azonban nem ért vissza a szállásukra. Feltételezhető volt, hogy a környéket nem ismerő család eltévedt a rengetegben. A bejelentést követően az ismert telefonszámon, illetve az interneten, egy közösségi háló segítségével felkutatott elérhetőségen a család nem volt elérhető.

Egy esőbeállóban bújtak el

Nagy erőket megmozgató kutatás kezdődött el a környékbeli erdőkben. Az erőfeszítések végül másnap, azaz kedd hajnalban vezettek eredményre: 3 óra 10 perckor leltek rá az eltűntekre. A keresett családot végülis egy esőbeállóban találták meg erősen átfázva és fáradtan. A család a rendőrség segítségével épségben megérkezett szálláshelyére.

ÉM-SZBEdelény.
BOON.HU


hirdetés