Edelény: hosszú távon maradnak az ideiglenes védművek

Nem bontják el az Edelényt védő depóniát erősítő és magasító homokzsákokat, megtámasztásokat.

Mi több, a védmű megtámasztására szolgáló, vízzel megtölthető ballonok is maradnak. A város biztosra megy: nem szeretnének újabb árvizes meglepetést.

Molnár Oszkár a Borsod megyei város polgármestere a Független Hírügynökségnek elmondta: az elmúlt két hónapban két kisebb és egy nagy árvíz vonult le az Edelény mellett húzódó Bódva-folyón. Mivel a hosszú távú időjárás jelentés csapadékos heteket jósol a térségbe, így a biztonság kedvéért nem bontják el a lakott területeket védő ideiglenes töltéserősítéseket. A polgármester hozzátette: időközben tárgyalni szeretne az újonnan felálló kormánnyal arról, hogy ha nem is a védmű teljes hosszán, de a lakóházakat védő szakaszokon a gátnál jóval lazább anyagból készült depóniát erősítsék meg, vagy építsenek a víz nyomását jobban bíró töltéseket. Amíg erről nem születik döntés, a biztonság kedvéért nem bontják el a homokzsákokat.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s